Orson Welles’in bitiremediği filminin filmi

Orson Welles’in bitiremediği filminin filmi

1985’de ölen ünlü Amerikalı yönetmen ve oyuncu Orson Welles’in tamamlamak için Hollywood’da yıllarını harcadığı, ancak yine de bitiremediği son filmi The Making of The Other Side of the Wind filmi yapma çabasını anlatan kitabın film hakları satıldı.

Bu arada filmi bitirmek için indiegogo sitesinde 2 milyon dolarlık bağış hedefiyle açılan kampanya sürüyor.

İndiegogo.com’da film için henüz 117 bim 915 dolar toplandı.

Run, Fatboy Run, Our Song ve Fred Won’t Move Out gibi filmlerin yapımcısı Joseph Infantolino ise Josh Karp tarafından yazılan Orson Welles’s Last Movie: The Making of The Other Side of the Wind adlı kitabın film yapım haklarını satın aldı.

Welles’in filmini çekme sürecini anlatan filmin baş yapımcılığını ise daha önce bağımsız filmlere destek veren CIT Group’un başkanlığını yapmış ve şimdi de Ivanhoe Pictures’ın finans müdürü olarak görev yapan Suraj Gohill ile Liquidity Partners CEO’su Mark Aronson üstlenecek.

“Filmin filmi” için ilk girişimler yapılırken, Welles’in yarım kalan filmini tamamlamak için de genç yapımcılar Filip Jan Rymsza, Jens Koethner Kaul ve Frank Marshall’ın indiegogo üzerinden başlattıkları girişim de bağış toplamaya devam ediyor. Yapımcılar açtıkları kampanyada, 25 bin dolar bağış yapana yapacakları filmin 35 mm kopyasını, 50 bin dolar bağış yapana da Welles’in Yurttaş Kane filmi için not tuttuğu orijinal kupür defterini armağan edeceklerini duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.