Ömür boyu hapis aldı, dizi sayesinde serbest kalacak

Ömür boyu hapis aldı, dizi sayesinde serbest kalacak

ABD’nin Wisconsin eyaletinde, yaklaşık 11 yıl önce 16 yaşında olan Brendan Dassey amcasının işlediği cinayete yardımcı olmak suçuyla ömür boyu hapis cezasına çaptırıldı.

2007 yılından bu yana hapis olan Dassey isimli genç Netflix’de yayınlanan ‘Making a Murder’ (Katil Yaratmak) isimli 10 bölümlük bir belgesel sayesinde özgürlüğüne kavuşacak.

Netflix’de yayınlanan bir kriminal araştırma dizisi, ‘Making a Murder’ Katil Yaratmak, ABD’nin Wisconsin eyaletinde 11 yıl önce, 16 yaşındayken amcası Steven Avery’nin işlediği cinayete yardımcı olmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edilen gencin hakkında verilen karar, Ağustos ayında davaya bakan hakim tarafından bozulmuştu. Yargıç William Duffin, savunma hakkinin ihlal edildiği gerekçesiyle öğrenme özürlü Dassey’nin serbest kalmasını kararlaştırdı.

Şuanda 27 yaşında olan Dassey, amcası Steven Avery ile birlikte fotoğrafçı Teresa Halbach isimli kadını öldürmek suçundan yargılandıkları davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Netfilix’de yayınlanan dizinin son bölümlerine doğru Dassey ve amcasının suçsuz olduğuna ve polislere savcılık tarafından kasıtlı olarak suçlu gösterildiğine kanaat getiren yüzbinlerce dizi takipçisi, geçen aylarda Change.org ve Beyaz Saray’da imza kampanyaları başlatmıştı.

brendan_dassey

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.