Obama The Daily Show’a konuk oldu

Obama The Daily Show’a konuk oldu

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı ünlü sunucu Jon Stewart’ın sunduğu The Daily Show’a konuk oldu. Program renkli esprilere sahne oldu.

Espiritüel kimliği bilinen Obama, programın başında 6 Ağustos’ta emekliye ayrılacağını açıklayan Stewart’a takıldı.

“Senin benden önce ayrılacağına inanamıyorum. ‘Jon Stewart showu terkedemez’ şeklinde bir başkanlık kararnamesi açıklayacağım” diyen Obama, “Bu karar mahkemede biraz zorlukla karşılaşabilir” diyerek espri yaptı.

Stewart’ın, İran ile nükleer anlaşmaya varılması ve Kongre’den ticaret anlaşmaları için yetki verilmesi gibi Obama’nın lehine olan gelişmeleri sıralaması üzerine Obama, esprili bir şekilde “Sonunda ne yaptığımı biliyorum” cevabını verdi. Obama ardından yaşanan gelişmelerle ilgili adımları çok önceden attıklarını ve bu işlerin meyvelerini yeni topladıklarını belirtti.

Obama görev süresinin dolmasına henüz 18 ay olduğu için yapacak işleri olduğunu, iklim değişimi ile ilgili çalışmalarının buna iyi bir örnek teşkil ettiğini açıkladı. ABD Başkanı, “Bu yıl Paris’te yapılacak olan iklim değişikliği zirvesinde Çin, Hindistan ve diğer büyük ülkeleri yanımıza alabilirsek ilerisi için önemli bir değişiklik yapmış olacağız” dedi.

BAŞKAN ADAYI TRUMP’A GÖNDERME

Stewart programda Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı emlak zengini Donald Trump’a göndermede bulundu.

Başkan Obama programın sonunda Amerika’nın iyi insanlarla dolu olduğunu bildiğini söyleyerek, “Şayet bu insanlar mahalle, okul veya iş ortamlarında başlayarak bir şekilde ne istediklerini söylerlerse, para ve lobicilere rağmen politik sistemden istedikleri karşılığı alabilirler” dedi. Bu ifadenin üzerine Stewart, “Gelecekteki Başkan Trump’a miras bıraktığınız tavsiyeniz bu mu?” sorusunu sordu.

Obama da Stewart’ın esprili sorusuna “Eminim ki Cumhuriyetçiler Sayın Trump’ın haberlerde bu kadar öne çıkmasının keyfini yaşıyorlardır” şeklinde espriyle cevap verdi. Ancak son söz Stewart’ın,“Onları (Cumhuriyetçi Parti) daha az çılgın gösteren herhangi bir şey” esprisi oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.