New York’ta ‘Boğazın Sesleri’ konseri

New York’ta ‘Boğazın Sesleri’ konseri

New York’ta, kar amacı gütmeyen ‘Makam New York’ adlı organizasyon tarafından Boğazın Sesleri (Sounds of the Bosphorus) konseri düzenlendi.

    

Manhattan’daki Symphony Space’deki konseri Türk ve yabancı sanatsever izledi. Türk Müziği ve sanatını teşvik etmek amacıyla kurulan Makam New York’un düzenlediği Türk Müzik Enstitüsü semineri kapsamındaki konserde Ahmet Erdoğdular’ın vokal ve perküsyon, Ross Daly’nin lyra ve kendi icadı olan tarhu, Yurdal Tokçan’ın ud ve Ömer Erdoğdular’ın ney performansları uzun süre alkışlandı.

    

Ahmet Erdoğdular, yaptığı açıklamada Makam New York’u 2011’de yılında kurduklarını hatırlatarak, geleneksel hale getirdikleri Türk Müzik Enstitüsü seminerine her geçen gün ilginin arttığını söyledi.

    

Türk müziğini öğrenmek için Amerikanın her bölgesinden ve Avustralya ile Canada’dan sanatseverlerin kendilerine başvurduğunu belirten Erdoğdular, seminerlere katılanların yüzde 80’inin yabancı olduğunu sözlerine ekledi.

    

İrlanda asıllı sanatçı Ross Daly, New York’un birçok kültürü birleştirdiğini belirterek, sanat adına en isabetli noktalardan birisinde bulunduklarını kaydetti.

    

Yaptıkları müzikle kendilerini çok daha iyi ifade edebildiklerini dile getiren Yurdal Tokçan, ABD’de Türk kültürüne karşı ilginin olduğunu kaydetti.

    

Ömer Erdoğdular da Türk müziğine ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.