New York Film Festivali başlıyor

New York Film Festivali başlıyor

26 Eylül’de başlayacak ve 16 gün sürecek olan New York Film Festivali’nde son hazırlıklar da tamamlanıyor.

Festival David Fincher’ın “Gone Girl”ü ile açılıp 11 Ekim’de Alejandro Gonzalez Inñáritu’nun “Birdman”i ile kapanacak.

52. New York Film Festivali’nde yine ünlü konuklar, önemli prömiyerler, retrospektif bölümler, belgesel, kısa film ve video-artlar da yer alacak.

Cannes’da Jüri Büyük Ödülü kazanan “The Wonders” (“La Meraviglie”, 2014), deneyimli Alman yönetmen Dominik Graf imzalı “Beloved Sisters” (“Die Gleibtern Schwestern”, 2014), Fransız oyuncu Mathieu Amalric’in dördüncü uzun metrajı “The Blue Room” (“La Chambre Bleue”, 2014), Asia Argento’nun yönettiği “Misunderstood” (“Compresa”, 2014) ve Fransız Bertrand Bonello’nun Altın Palmiye için yarışan son filmi “Saint Laurent” (2014) festival kapsamında Amerika prömiyerini yapacak.

İki kapsamlı retrospektif yan bölüm ise Walter Reade Theater ve Howard Gillman Theater’da klasik sinema coşkusu yaşatacak.

Sekiz filmin yer aldığı ‘Yeniden Gösterimler’de ise Sergei Parajanov’un “Sayat Nova”, Alain Resnais’nin “Hiroshima Mon Amour”, Sergio Leone’nin “Once Upon A Time in America”, Michael Powell-Emeric Pressburger’ın “The Tales of Hoffman” ve Robert J. Flaherty’nin bitmemiş filmi “Moana with Sound” öne çıkanlar yapımlar arasında.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.