Müzikseverlere yılbaşında Beatles sürprizi

Müzikseverlere yılbaşında Beatles sürprizi

Universal Müzik Grup bu yılbaşında müzikseverlere büyük bir hediye vermeye hazırlanıyor.

The Beatles’ın haklarını elinde bulunduran şirket 24 Aralık gece saat 00:01 itibariyle grubun albümlerinin internetteki dokuz platformda stream olarak  dinleyebilecek (bilgisayara indirilmeden, internete bağlı olunduğu sürece müzik dinleyebilmek).

Universal Beatles’ın albümlerinin dinleneceği müzik kanallarını da açıkladı, bu servisler; Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, Google Play, Amazon Prime, Slacker, Groove ve Rhapsody.

Grubun dijital ortamda albümlerinin satışı sadece 2010 yılında iTunes üzerinden olmuştu. İlk hafta Apple 450 bin albüm ve 2 milyondan fazla parça satmıştı.

Stream yayıncılığın internette son beş yılda giderek öne geçmesi ve servislerin eksiklerini klasik gruplarla tamamlamaları çoğu şirketi bu yönde anlaşmalar yapmaya itiyor.

Öte yandan İngiliz şarkıcı Adele son albümünün bu şekilde dinlenmesine izin vermemişti.

Kullanıcılarına stream olarak müzik sunan kanallar, çalınan parçalara karşılık müzisyenlere telif ödüyor. Bu telif parasını ise genellikle sitelerine verilen reklamlardan karşılıyorlar. Örneğin Spotify’a üye olmayan kullanıcılar parçalar arasında çıkan reklamları dinlemek zorunda.

Diğer yandan Amazon’a üye olup Prime’a abone olan kullanıcılar ise para ödedikleri için şarkılar arasında reklam dinlemek zorunda değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.