Metallica grubu, şarkılarının internet üzerinden yayınlanmasına izin verdi

Metallica grubu, şarkılarının internet üzerinden yayınlanmasına izin verdi

Amerikalı ünlü heavy-metal grubu Metallica, şimdiye kadar çıkardığı tüm albümlerinin bir internet sitesinde yayınlanmasına izin verdi.

Daha önce şarkılarının herhangi bir internet sitesinde yayınlanmasına şiddetle karşı çıkan grup, İsveç merkezli Spotify sitesi ile anlaşma yaptı. Metallica hayranları, artık efsanevi grubun 30 yıllık kayıtlarına siteden erişebilecek.

Grubun davulcusu Lars Ulrich, müzik indirme sitelerinin nasıl işlediğini görmek için uzun süre beklediklerini ve müziklerinin Spotify’den yayınlanmasından büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Metallica, 2000 yılında internet üzerinden bedava müzik yüklenmesine olanak sağlayan Napster şirketi hakkında sanat eseri hırsızlığı suçlamasıyla dava açmıştı.

ABD’de 5 milyon, tüm dünyada ise 20 milyon aboneye sahip Spotify, müzisyenlere şimdiye kadar 500 milyon dolar ödedi. Sitenin Metallica’ya ne kadar ödediği ise bilinmiyor.

1981 yılında Los Angeles şehrinde kurulan Metallica, ilk albümü ”Kill ‘Em All”u 1983’te yayınladı. 1986 yılında yayınlanan ve tüm zamanların en iyi albümlerinden biri kabul edilen ”Master of Puppets” ile dünya çapında ün kazanan grup, toplam 9 stüdyo albümü ve 3 konser albümü yayınladı.

On Grammy ödülü kazanan Metallica, arka arkaya 5 albümü Amerikan Billboard albüm satış listelerinde 1 numara olan ilk grup oldu. Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışı elde eden grubun kadrosunda vokal ve ritm gitarda James Hetfield, davulda Lars Ulrich, lead gitarda Kirk Hammett ve bas gitarda Robert Trujillo yer alıyor.

Metallica’nın hala üzerinde çalıştığı 10. stüdyo albümünü 2014’te çıkarması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.