Mercury’nin favorisi de Kate Tempest

Mercury’nin favorisi de Kate Tempest

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Mercury 2014’ün adayları açıklandı.

Son yıllarda “ekseri kendisni ispatlamış sanatçıları seçtiği için yeniliğe kapalı olduğu” yönünde eleştirilere maruz kalan ödül, bu yıl ağırlıklı olarak çıkış yapan müzisyenleri aday gösterdi.

Adaylar arasında Kate Tempest, Anna Calvi ve Blur’ün solisti Damon Albarn’ın adı öne çıkıyor.

Damon Albarn, ilk solo albümü Everyday Robots ile ödüle aday gösterildi. Albarn, daha önce iki kere grubu Blur’le bir kere de Gorillaz’la yaptığı işbirliğiyle olmak üzere üç kere Mercury Ödülü’ne aday gösterilmişti. Alborn, müzik eleştirmenlerine göre ödülün favorilerinden biri olarak da öne çıkıyor.

Listede kendine yer bulan isimler arasında, Bombay Bicycle Club da eleştirmenler tarafından favori olarak gösteriliyor. Topluluk, dördüncü albümleri So Long, See You Tomorrow ile dinleyicilerini daha elektronik ağırlıklı bir sound’la buluşturmuştu.

12 albümden oluşan adaylar arasında, bu yıl yedi ilk albüm bulunuyor. Anna Calvi’nin One Breath, FKA twigs’in LP1 albümleriyle aday gösterildiği ödüle East India Youth Total Strife Forever, Jungle da Jungle albümleriyle aday oldu.

Dünyanın en büyük bahis şirketi Ladbrokes, ödülün favorileri olarak Kate Tempest ve FKA twigs’i gösteriyor. Şair ve oyun yazarı da olan Tempest, Brand New Ancients adlı kitabıyla geçen yıl Ted Hughes Şiir Ödülü’ne değer görülmüştü. Tempest aynı zamanda İngiltere’de her 10 yılda bir açıklanan Gelecek Neslin Şairleri listesine de girdi. Ian McMillan’ın başkanlığını üstlenen seçici kurul, Tempest’i “İngiltere ve İralda’da kültürel tartışmaları yönlendirecek şairlerden” biri seçti.

Listeye girmekten dolayı “onur duyduğunu” söyleyen Tempest, Mercury adaylığına ilişkin olarak da “Yıllarca Mercury’yi TV’de izlerken, benim o sahneye çıkmama ne kadar kaldığını merak ederdim. Çok özel bir durum bu” dedi.

Sam Smith ve Elbow gibi aday olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerin listeye girememesi ise müzik çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Ödülün kazananı, 29 Ekim’de Londra’da düzenlenen törenle açıklanacak.

Geçen yıl ödüle James Blake değer görülmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.