Marvel, İç Savaş’a hazırlanıyor

Marvel, İç Savaş’a hazırlanıyor

Çizgi roman hayranları yeni bir haber üzerine nefeslerini tutmuş durumda.

Marvel şirketi 2016 yılında gösterime girmesi planlanan Captain America 3 filmi için Robert Downey Jr’ın imza attığını açıkladı.

Konuya uzak olanlar için bu oldukça normal bir durum olarak gözükebilir. Avengers filmi öncesi yapılan hazırlıklar ve gişede rekorlar kıran filmde zaten Robert Downey Jr Iron Man olarak yer almıştı. Ayrıca yeni iki Avengers filminde de bu rolle seyircinin karşısına çıkacağı biliniyordu.

Ne var ki Captain America 3’ün Marvel evreni içinde oldukça önemli bir yere sahip olan İç Savaş dönemini konu alacak olması her şeyi değiştiriyor. Çizgi romanda Captain America yani Steve Rogers ile Iron Man yani Tony Stark süper kahramanlar üzerine çıkarılan Süper Kahramanlar Kayıt Yasası yüzünden karşı karşıya geliyordu. Bu yasaya göre süper güçleri olan kişilerin güçlerini Amerikan hükumetine bildirmeleri ve Amerika adına polis gücü gibi çalışmaları öngörülüyor.

İç Savaş olarak geçen bölümler boyunca süper kahramanlar iki gruba ayrılıp düşmanları yerine birbirleriyle savaşıyorlar ve bu esnada bazı süper kahramanlar da ölüyordu.

Marvel’ın en büyük rakibi olan DC’nin 2016 yılında Batman ile Superman’i bir araya getireceği filme karşılık İç Savaş’ı konu olan bir Marvel yapımının çıkabilecek olması gişede büyük bir kapışma yaşanacağını göstermesi dışında çoğu çizgi roman hayranının en büyük düşlerinden birinin gerçekleşmesi olarak görülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.