Man Booker’ın sahibi belli oldu

Man Booker’ın sahibi belli oldu

Man Booker Edebiyat Ödülü’nün sahibi Avustralyalı yazar Richard Flanagan oldu.

The Narrow Road to the Deep adlı romanıyla, 50 bin pound’luk ödülün de sahibi olmayı başaran Flaganan, aday listesinde yer almasından sonra, otoriteler tarafından Man Booker favorisi olarak gösterilmişti.

Tazmanya doğumlu yazar, babasına ithafen kaleme aldığı romanında, II. Dünya Savaşı sırasında geçen yasak bir aşkı konu alıyor.

Man Booker komitesi başkanı A.C. Graylin “Hafızalara kazınan, sarsıcı bir roman” açıklamasında bulundu. Flaganan, altıncı romanı olan The Narrow Road to the Deep North için, “Beş farklı versiyondan oluşan bu romanı yazmak neredeyse 12 yılımı aldı” dedi.

Avustralyalı yazar ayrıca, geçen yıl romanı bitirdikten sonra yazarlığı bırakıp, maden işinde çalışmayı düşündüğünü belirtti. Jüriden yapılan açıklamada, “Man Booker Edebiyat Ödülü’nün hangi yazara gideceğinin kararını üç saatte verdik” denildi.

Geçen yılın Man Booker Edebiyat Ödülü, 832 sayfalık The Luminaries romanıyla Eleanor Catton’a gitmişti. Yeni Zelandalı 28 yaşındaki yazar aynı zamanda Man Booker tarihinin en genç yazarı olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.