Lynch: Artık sanat değil bütçe önemli

Lynch: Artık sanat değil bütçe önemli

Sürreal yapımların fenomeni Altın Palmiye ve  Ave Cesar Ödüllü yönetmen David Lynch, çektiği fotoğraflardan ve resmettiği tablolardan oluşan Avustralya’da açtığı ilk sergisinde sanat hakkındaki endişelerini paylaştı.

Yeni dünyanın yalnızca para sayesinde dönebildiğini belirten Lynch “Sanat anlayışının değiştiğini görüyorum. Sanat, eskisi kadar önemli ve değerli bir ifade aracı değil. Bütçe kısıtlaması yapılan okullarda bile önce sanat dersleri kaldırılıyor, ne acı” dedi.

Üniversitede resim eğitimi alan ve 1990’ların kült TV programlarından Twin Peaks’in yönetmenliğini üstlenen Lynch, günümüzün popüler sanatlarından ‘grafiti’ hakkında da oldukça sert eleştirilerde bulundu.

Doğum yeri olan Philadelphia’nın ‘hastalıklı ve korku salan bir şehir’ profili olduğu için, sanatçıların en çok ilham alabilecekleri yer olduğunun altını çizen Lynch, ve bu sebeple grafiti sanatının doğum yerinin Philadelphia olduğunu açıkladı.

“Grafiti, bence dokunduğu her şeyi mahvetti, örneğin film çekmek için gittiğiniz herhangi bir yerin duvarları grafitilerle kaplanmış durumda” diyen yönetmen sözlerine, “Grafiti, dünyanın en güzel mimari eserlerini hatta tren istasyonlarını bile ele geçirmiş durumda” şeklinde devam etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.