Lucas’tan Disney’e ‘beyaz köle tacirleri’ özrü

Lucas’tan Disney’e ‘beyaz köle tacirleri’ özrü

Tüm dünyayı saran ‘Star Wars’ fırtınasının yaratıcısı George Lucas, daha önce hakkında ‘beyaz köle taciri’ ifadesini kullandığı Disney’den özür diledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, dört yıl önce Star Wars’un haklarını 4,05 milyar dolara Disney’e satan Lucas geçen hafta katıldığı bir televizyon programında “Çocuklarımı beyaz köle tüccarlarına satmış gibiyim” demişti.

Lucas yayımladığı yazılı açıklamada yanlış ifadeler seçtiğini, çok uygunsuz bir benzetme yaptığını ve Disney’e büyük bir saygısı olduğunu belirtti. Lucas, “Disney’le 40 yıldır çalışıyorum ve şirketle Bob Iger’ın liderliğine büyük bir saygı duyduğum için Star Wars’ın emanetçisi olarak onları seçtim” dedi.

George Lucas televizyon programındaki söyleşide Disney’in Star Wars serisi için belirlediği rotayı eleştirmişti.

‘FİLMLERİMİ KÖLE TACİRLERİNE SATTIM’ DEMİŞTİ
Lucas, “Geçmişe dair bir film yapmak istiyorlardı. Ben bunu sevmiyorum. Her filmi tamamen farklı, farklı gezegenlerle, farklı uzay gemileriyle, yepyeni bir şey haline getirmek için çok çalışıyorum. Zaten beni pek işin içine karıştırmak istemiyorlardı. Karışırsam sorun çıkaracaktım ve benim yapılmasını istediğim şeyleri yapmayacaklardı. Çünkü artık bunu yapma yetkim yok” demişti.

Lucas ayrıca, “Bunlar benim çocuklarım. Tüm ‘Star Wars’ filmleri. Onları sevdim ve ben yarattım. Filmlerle çok yakından ilgiliyim. Onları, bütün bunları alan beyaz köle tacirlerine sattım” diye de eklemişti.

Star Wars serisinin yedinci filmi ‘Güç Uyanıyor’ geçen haftasonu gişede 1 milyar dolar barajını en hızlı aşan film olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.