Liv Tyler’dan Hollywood’a ‘seksist’ eleştirisi

Liv Tyler’dan Hollywood’a ‘seksist’ eleştirisi

Amerikan sinema endüstrisinin ‘seksist’ yaklaşımına bir tepki de, Liv Tyler’dan geldi. Ünlü aktris henüz 38’inde, kendini arafta ve ikinci sınıf vatandaşmış gibi hissettiğini söyledi.

“Hollywood’da kendimi ikinci sınıf vatandaş gibi hissediyorum.” Bu sözler, efsane rock grubu Aerosmith’in solisti Steve Tyler’in oyuncu kızı Liv Tyler’ın ağzından dökülüyor.

More dergisinin son sayısına konuşan Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) filminin yıldızlarından Tyler, Amerikan sinema endüstrisini aşırı seksist olmakla suçluyor ve ekliyor: Henüz 40 yaşımı tamamlamadan, 38’imde bu endüstri bana kendimi çok yaşlı hissettiriyor ve bu hiç adil değil.

Yapımcılardan, birinin eşi ya da kız arkadaşı rol tekliflerinin, kadın başrol kavramıyla karıştırdıklarını öne süren Tyler, yaş konusundaki sözlerine şöyle devam etti; “ Masum kız rollerini 20’lerinizde canlandırırken, 38 yaşındaki ben hiçbir yapımda ‘saf kız’ rolüne bürünemiyorum. Ne 40 yaşındayım ne de 20. İkisinin arasında 38’de sıkışıp kaldım sanki araftaymışım gibi.”

Geçtiğimiz aylarda verdiği röportajında benzer demeçleri kullanan 32 yaşındaki Oscar’lı aktris Anne Hathaway de, arzu ettiği rollerin çoğunu artık 20’lerindeki oyunculara kaptırdığını açıklamıştı.

Dizi ve sinema arasında bir tercih yaptığında sinemanın her zaman galip geleceğini belirten Tyler, “ Bir filmin başı, ortası ve sonu bellidir. Ancak TV’de, senaristler diledikleri gibi yazıyorlar. Karakterinizin nasıl yöne değiştireceğini hiçbir zaman tahmin edememek beni çok sinirlendiriyor” diyor ve ekliyor, “Bilemiyorum, bir tarafım televizyonu severken diğer yanım ondan tiksiniyor.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.