Leonard Cohen büyük sırrını açıkladı

Leonard Cohen büyük sırrını açıkladı

Ünlü müzisyen Leonard Cohen kendisine müzik yapma yönetimini soran çok sayıda genç müzisyen olduğunu söyleyerek, kendi sırrını açıkladı.

Cohen, geçen ay 80’inci doğum gününün hemen ardından Popular Problems adını verdiği yeni bir albüm yayınlayacağını açıklamıştı.

Sanatçı, ilk defa albüm hakkında konuşarak, prodüktörü ve söz yazarı Patrick Leonard’a şükranlarını sundu. Kanadalı müzisyen, albümdeki “şarkıların hemen hepsinin fikrinin” Leonard’dan çıktığını, kendisinin ise “veto hakkını daima saklı tuttuğunu” söyledi.

Dokuz kayıttan oluşan albümde sadece tek bir şarkıyı tek başına yazdığını belirten Cohen, “Patrick’le beraber yazdıkları kadar güzel” bir şarkı üretemediğinden endişelendiğini açıkladı.

Cohen, albümdeki parçaların şaşırtıcı bir hızla tamamlandığını, ancak bir şarkının istisna olduğunu söylüyor. Sanatçı, Born in Chains isimli parçanın üzerinde tam 40 yıl boyunca uğraştığını dile getirdi. “Sözlerini yeniden yazıp durdum. Şarkının sözlerini zaman içinde değişen manevi inançlarıma uydurmak da epey zor oldu” diyen müzisyen, birçok genç sanatçının ondan tavsiye istediğini ama müzik yapma yöntemini kelimelerle ifade etmenin zor olduğunu ve herkesin kendi yöntemini bulması gerektiğini vurguladı.

“Söz yazarı olmak, rahibe olmak gibi… Her iki durumda da bir gizemle evlisinizdir. Ve bu gizem size kim olduğunu göstermekte cömert değildir” dedi Cohen, “Anlamak istiyorsanız, siz de o gizemle evlenmelisiniz.”

Sanatçının 13’üncü stüdyo albümü Popular Problems, 23 Eylül’de yayınlanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.