Küba Broadway müzikallerine yeniden merhaba diyor

Küba Broadway müzikallerine yeniden merhaba diyor

Fidel Castro ve Che Guavera’nın yaptığı devrimden sonra yasaklanan Amerikan müzikalleri, Küba’da yeniden sahnelenecek.

Küba Performans Sanatları Ulusal Konseyi, Brodway’in ödüllü Rent müzikaline izin verilmesini, “Olağanüstü bir adım” olarak nitelendirdi.

Küba asıllı Amerikalı sanatçı Andy Senor Jr tarafından yönetilecek olan müzikal, ABD’nin en büyük tiyatro yapımcılarından Nederlander Entertainment ile Küba Performans Sanatları Ulusal Konseyi ve Havana’daki Bertolt Brecht Tiyatrosu’nun işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Müzikalde 15 Kübalı sanatçı da rol alacak.

Nederlander Entertainment kurucusu Robert Nederlander Jr, “Küba kültürü ile Broadway topluluğu arasında köprü kurmaktan onur duyduğunu” ifade etti. Dört Tony ve bir de Pulitzer Ödülü alan Rent müzikali, 1996’dan beri Broadway’de sergileniyordu. Havana’da 24 Aralık’ta İspanyolca sahnelenecek olan müzikal, üç ay boyunca Küba’da sahnelenecek.

Ünlü İtalyan besteci ve sanatçı Giacomo Puccini’nin La bohème operasından esinlenerek uyarlanan rock türündeki Rent müzikali, AIDS hastalığının peşlerini bırakmadığı bir grup New Yorklu sanatçının, hayatta kalma ve yeni bir hayat kurma mücadelesini anlatıyor. New York City’nin East Village semtinde Bohem hayatı yaşayan bir grup sanatçının çevresinde bulunan AIDS hastaları, evsizler ve East Village sakinleri arasındaki ilişkilerin konu edildiği müzikal teması, HIV virüsü taşıyan bir bestecinin, ölmeden önce hayatının en büyük şarkısını yazma mücadelesinden yola çıkıyor.

Müzikalin besteleri, 1996’da ilk kez Broadway’de sahneye konmasından hemen önce hayatını kaybeden Jonathan Larson’a ait. Yahudi asıllı bir aileden gelen Larson, çok kültürlülük, bağımlılık ve homofobi gibi sosyal meselelerde önemli roller de üstlenmiş önde gelen bir müzisyen ve sanatçıydı.

2005 yılında yönetmenliğini Chris Columbus’un yaptığı bir filme de aktarılan Rent‘in sinemadaki başrol oyuncuları, Taye Diggs, Wilson Jermaine Heredia ve Rosario Dawson’dı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.