Klimt’in tablosunu alan milyarder ortaya çıktı

Klimt’in tablosunu alan milyarder ortaya çıktı

Nazilerin Yahudi sahiplerinden yağmaladığı tablolar arasında bulunan Alman empresyonist ressam Gustav Klimt’in 1902 tarihli Gertrud Loew-Felsövanyi’nin Portresi adlı ünlü tablosunu Haziran ayındaki Sotheby’s müzayede evindeki açık artırmada satın alan “meçhul zengin”in, İngiliz milyarder Joe Lewis olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’nin altıncı en zengin kişisi olan Lewis’in, yıllık kazancının 5.4 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. Tabloyu daha önce Avusturyalı zengin Ronald Lauder’ın satın aldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

Tablonun akıbeti ile ilgili olarak Macaristan Yahudisi Felsövanyi Ailesi ile Klimt Vakfı arasında görüşmeler devam etmiş, Haziran başında tablonun müzayedeye çıkması için anlaşmaya varılmıştı.

1939’da Viyana’dan ABD’ye kaçmak zorunda kalan Felsövanyi Ailesi’nden yağmalanan tablo, 1942’de Naziler için film çeken Gustav Klimt’in oğlu Gustav Ucicky’nin eline geçmişti.

1961’de ölen Ucicky’nin karısı Ursula, 2013’de Klimt Vakfı’nın başına geçmiş ve kocasından kalan koleksiyon ile ilgili hukukî sorunu çözmeye söz vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.