Klasik müzikte de bağımlılık yüksek

Klasik müzikte de bağımlılık yüksek

Amerikan Channel 4 kanalı, alkol problemleri ve uyuşturucu bağımlılığı yüzünden kariyerlerinden olan klasik müzik sanatçıları hakkında bir belgesel hazırladı.

Ünlü besteci James McConnel’ın öncülüğünde hayata geçirilen belgeselde, sanılanın aksine bağımlılığın klasik müzik dünyasında oldukça yaygın olduğu söylenirken, sebep olarak yaşam biçimi, düzensiz çalışma saatleri, konser sonrası yapılan sosyal etkinlikler gösteriliyor.

James McConnel bu belgeseli yapmaya kendisi gibi müzisyen olan oğlu Freddy’nin, 18 yaşında aşırı dozda eroin yüzünden ölmesi üzerine karar vermiş. Uluslararası üstün zekalılar topluluğu Mensa’nın da üyesi olan Freddy, “tanrı vergisi yeteneğe sahip bir genç” olarak nitelendiriliyordu.

Yapımda, yaşadıklarını anlatan sanatçılar arasında ünlü viyolonsel virtüozu Rachael Lander da bulunuyor. İlk başlarda, sahne heyecanını yenmek için alkol almaya başladığını anlatan sanatçı, daha sonra kendini kontrol edemeyerek bağımlı hale geldiğini söylüyor.

Bu yöntemi pek çok müzisyenin kullandığına dikkat çeken Lander, daha sonra bağımlılığı yüzünden sanat kariyerini sonlandırmak zorunda kalmış. Lander şimdilerde garsonluk yaparak yaşamını kazanmaya çalışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.