Kim Jong-Un’un ölümüne sansür

Kim Jong-Un’un ölümüne sansür

Sony yetkililerinin e posta adreslerinin ‘hack’lenmesi skandalının yankıları sürüyor. Söz konusu e postalarda, Sony’nin Japon CEO’su Kazuo Hirai’nin bir filme müdahale ettiği ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un öldürüldüğü bir sahneye sansür uyguladığı ortaya çıktı.

Daily Mail’da yayınlanan habere göre olay, ‘hack’lenen e postalar sonrasında ortaya çıktı. Seth Rogen ve Evan Goldberg’in yapımcılığını üstlendiği The Interview adlı filmde Kuzey Kore’nin “Yüce Lideri” Kim Jong-Un’a roketle ateş edilen, yüzünün köze dönüşerek yandığı bir sahne bulunuyordu. Ancak Sony’nin Japon CEO’su Kazuo Hirai filmde bir nevi sansür uygulanması için, Amy Pascal yoluyla yapımcılara baskı yaptı.

E posta trafiğinden anlaşıldığı üzere, bu Noel’de yayınlanması planlanan The Interview filmindeki sahnenin değişmesini isteyen Japon CEO, Sony’nin Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Amy Pascal aracılığıyla yapımcılara ulaştı. Pascal ile film yapımcıları arasında birkaç kez gidip gelen e posta yazışmalarında, söz konusu sahnelerin detaylarıyla ilgili tartışıldığı görülüyor.

Maillerde Sony’den Amy Pascal, filmin yapımcıları Seth Rogen ve Evan Goldberg’in sahneyi değiştirmesini istiyor. Rogen ve Goldberg de, yüzün eridiği görüntülerle ateş efektli sahneleri değiştirdikleri şeklinde cevap veriyor. Fakat CEO sahnenin son halini yine de beğenmiyor ve tekrar değiştirilmesini istiyor. Duruma oldukça kızan Rogen, yazışmalar sırasında “Bu hikaye artık Amerikalıların, Kuzey Korelileri mutlu etmek için değiştirdiği bir hikayeye dönüştü” diyor.

Üst kademelerden gelen bu müdahalenin, firmanın son 25 yıllık tarihinde ilk kez yaşandığı da belirtiliyor.

The Interview filminde, 2 Amerikalının yaptığı talk show programına Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un konuk olmak istemesi ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor. James Franco’nun oynadığı Dave Skylark ve Seth Rogen’in oynadığı Aaron Rapoport, Kim Jong-Un’dan bir davet alır. Talk show’a çıkmak isteyen Kuzey Kore lideri, kendisiyle özel bir röportaj yapılmasını ister. Olayı duyan CIA, ikiliye gizli bir görev verir ve olaylar gelişir.

Filmin direkt olarak Kuzey Kore liderini hedef alması yüzünden, Sony’nin ve üst düzey görevlilerin e posta hesaplarının ‘hack’lenmesi olayının, The Interview filmi yüzünden yaşandığı düşünülüyor. Filmin başrol oyuncusu ve yapımcısı Seth Rogen, bu konuda ABC kanalının Good Morning America programına sorulan soruya “Dürüst olmak gerekirse, hack olayı bizim filmimiz yüzünden mi yaşandı bilmiyorum. Ancak son zamanlarda film medyanın çok fazla ilgisini çekti. Öte yandan filmimiz baya saçma bir konuya sahip ve herhangi bir tartışmaya mahal verme niyetinde değildik” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.