#KillingMeSoftly’den yeni çağrı

#KillingMeSoftly’den yeni çağrı

İsrail- Filistin olaylarından ötürü İsrail’e “Akademik ve Kültürel Boykot Çağrısı”nda bulunan ve sosyal medyada adına 90’ların hit parçası Killing Me Softly hashtag’i (#KillingMeSoftly) ile oluşturulan kampanyadan yeni bir çağrı geldi.

Killing Me Softly parçasının başarılı cover’ı ile bilinen ABD’li müzisyen Lauryn Hill’in, İsrail’de vermeyi planladığı konseri iptal etmesini isteyen kampanyada sanatçıya, “7 Mayıs’ta İsrail’in Rişon LeTsiyon adlı şehrinde vereceğinizi duyurduğunuz konser organizsyonundan ötürü büyük hayal kırıklığına uğradık. Filistinlileri katlederek, etnik temizlik yapmaya devam eden İsrail’e gitmenizi şiddetle kınıyoruz” dendi.

İsrail’de bugün konser vermekle, Apartheid rejimi dönemindeki Güney Afrika’da bulunan Sun City’de konser vermek arasında hiçbir fark yoktur denilen mektupta, “Siyahi bir vatandaş ve sanatçı olarak adınızı, İsrail’in işlediği suçlara ortak olmakla kirletmemenizi ısrarla duyuruyoruz” sözlerine yer verildi.

İsrail- Filistin olaylarına istinaden İsrail’e karşı tutum sergileyen ve aralarında Sinead O’Connor, Elvis Costello, Santana, Moddi gibi sanatçılar ülkede verecekleri konserleri iptal ettiklerini duyurmuşlardı.

Amerikalı grup Rolling Stones ve Alicia Keys ise bu boykota karşı çıktıklarını açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.