Ken Watanabe Siyam Kralı oluyor

Ken Watanabe Siyam Kralı oluyor

Herhalde sinema ve müzikal tutkunlarına “Kral ve Ben” (The King and I) oyunu sorulsa herkesin aklına gelecek ilk isim Yul Brynner olur.

Brynner Siyam Kralı rolüyle o kadar özdeşleşmiştir ki hem oyunun sinema uyarlamasında hem de müzikalde başroldedir . 1985 yılında 65 yaşında ölümünden bir kaç ay öncesine kadar bu rolü oynamaya devam eder.

Kral ve Ben’in sonradan yeniden yapımları olduysa da hiçbiri Yul Brynner’ın oynadığı kadar başarılı olmadı ve seyirciler tarafından sevilmedi. Ancak Broadway’de 16 Nisan’da Vivian Beaumont Theater’da başlayacak oyunda bu sefer Siyam Kralını Ken Watanabe oynayacak.

Watanabe’nin rol için seçilmesi pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Herkes Watanabe’nin iyi bir oyuncu olduğunu kabul ediyor ancak hala İngilizce sorunları için yanında tercüman tutan, İngilizce öğrenmeye devam eden, sahnede hiç İngilizce şarkı söylememiş bir aktörün bu rolü alması şaşırtıcı.

Yönetmen Bartlett Sher ise budezavantajın avantaja dönüşebileceğini düşünüyor. “Ken’i ilk defa Clint Eastwood’un ‘Letters From Iwo Jima’ filminde gördüm ve adamımız bu dedim” diyen yönetmen sonrasında Watanabe’ye fikri sunduklarında onun da aynı çekincelere sahip olduğunu gördüklerini belirtiyor. Ancak Sher’e göre zaten oyunda Siyam Kralı’nın İngilizcesinde sorunlar var ve Watanabe bu açından tam da role uygun kişi. Ayrıca aktör ilk defa bir Batılı ile karşılaşan Doğulu kral rolünü oldukça gerçekçi canlandırıyor.

Sonucun ne olacağı bilinmez ancak Sher’in öngörüleri tutarsa Watanabe’nin hayatının sonuna kadar başrolünde yer alacağı bir müzikali olacağı kesin.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.