Karen Joy Fowler’a en iyi yazar ödülü

Karen Joy Fowler’a en iyi yazar ödülü

Britanya Ulusal Kitap Ödülü’nün bu yılki kazanan ismi, beyazperdeye de uyarlanarak büyük gişe başarısı elde eden, çok satan Us romanın yazarı David Nicholls oldu. ABD’li yazar Karen Joy Fowler ise, “Uluslararası En İyi Yazar” ödülünü kucaklayan isim oldu.

Eleştirmenlerce en çok takdir gören, buna paralel olarak satış rakamları ve popüleritesiyle de öne çıkan eserlerin ödüllendirildiği organizasyonda eserler, edebiyat dünyasından 750 isim tarafından değerlendirildi.

How to Be Both adlı romanıyla büyük başarı elde eden yazar Ali Smith, David Mitchell ve Sarah Waters gibi iddialı yazarları yenmeyi başaran David Nicholls’ın yanısıra, İngiliz komedyen ve yazar David Williams da çocuk kitapları kategorisinde takdim edilen büyük ödülün sahibi oldu. Williams ayrıca, bu ödülü üç yıldır üst üste kazanan isim olmayı başardı.

Gecede ayrıca, İngiltere’nin en ünlü yemek yazarlarından ve televizyon programcılarından Mary Berry’e, 60 yıllık başarılı kariyerine istinaden, bir onur ödülü verildi.

Berry’nin bugüne dek toplam 80 yemek kitabı bulunuyor ve eserlerinin toplamının beş milyondan fazla kopya sattığı biliniyor. Bu yılın Man Booker Edebiyat Ödülü için yarışan adaylar arasında bulunan Britanya Ulusal Kitap Ödülünün geçen yıllardaki kazananları arasında, yine David Nicholls One Day adlı romanıyla büyük ödülü kucaklamayı başarırken, Gri’nin Elli Tonu romanı yazarı E.L James’de aynı kategoride bu ödüle değer görülmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.