Judith Kerr: Hepimiz 90 yaşındayız

Judith Kerr: Hepimiz 90 yaşındayız

Kendi kedisinin tuhaf davranışlarından esinlenerek yarattığı Kedi Mob serisiyle bugüne dek, dokuz milyondan fazla kitap satmayı başaran ünlü yazar Judith Kerr, yeni kitabıyla çocukları yine sevindirdi.

Çok satan kült kitabı The Tiger Who Came To Tea’nin devamı niteliğinde olan 31’inci kitabı The Crocodile Under the Bed’i yayınlayan 91 yaşındaki efsane, 45 yaşındayken başladığı yazarlık serüvenini, ailecek Nazilerden kaçışlarını ve İngiltere’de geçirdiği yılları anlattı.

İngiltere’de geçen yıl yapılan araştırmalara göre, 0- 5 yaş arası çocuk kitapları arasında en çok tercih edilen yazar Judith Kerr olmuştu. Her ne kadar yılda bir kitap çıkarsa da, hâlâ çocuk kitapları yazan ve ilüstrasyon yapan yazar, kendisini biraz yavaş olarak nitelendiriyor.

“İnsanlara, ‘Biliyorsunuz artık 91 yaşında oldum’ dediğimde; ‘Ah evet, benim de ninem 97 oldu’ cevabını alıyorum” diyor, gülümseyerek. Ünlü yazar yaşlılığı, “Zaten etrafımdaki herkes 90’larında, dolayısıyla bu yaş bana çok normal geliyor” diyerek açıklıyor.

Dünyaya gözlerini Almanya’da açan ve yazar babasının sık sık Hitler’i eleştirmesi sonucu Nazilerin ölüm listesine alınmasından kısa bir süre sonra, ülkeden kaçmak zorunda kalan bir ailenin kızı Kerr. “Savaşın acı dolu yanlarını benim gibi bir hikâyeye sahip birinden dinlemek eminim zevklidir ama belleğimde kötü anılarım gerçekten yok” diyor ünlü yazar.

Sonradan vatandaşlığına geçtiği İngiltere için “Annem İngiltere’ye öylesine düşkündü ki, bir İngiliz gibi davranmaya ve konuşmaya çalışırdı” diyen yazar, neden kitaplarını İngilizce yazdığı sorusunaysa “Dokuz yaşımda Almanya’dan kaçtım ve 80 yıldır İngiltere’de yaşıyorum, tabii ki İngilizce yazmam çok daha olası” cevabını veriyor.

Kendisini 45 yaşındayken yazar olmaya teşvik eden kocasını 2006’da kaybeden Kerr, “Tom öldüğünden beri sanki yapacak bir şey kalmamış gibi… Erken kalkıyorum, çalışıyorum ve yatıyorum. Yemek bile pişirmiyorum, hazır olanlarını mikro dalgaya atıyorum“ diyor.

Geçen yıl, BBC tarafından belgeseli çekilen yazar, televizyon ekibine evinin kapılarını açmış ve 66 yaşındaki televizyoncu Alan Yentob’ı evinde bulunan 30 merdiveni koşarak çıkarak, arkasında nefessiz bırakmış ve belgesel komik görüntülere sahne olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.