Johnny Depp Eski Eşine Açtığı İftira Davasını Kazandı

Johnny Depp Eski Eşine Açtığı İftira Davasını Kazandı

Jüri üyeleri, iki yıllık evlilikleri öncesinde ve sırasında birbirlerini taciz etmekle suçlayan Hollywood yıldızları Johnny Depp ve Amber Heard’ın iftira iddialarında karar verdi. Jüri davada Johhny Depp’i haklı buldu.

Karar, Virginia eyaletinin Fairfax ilçesi adliyesinde yerel saatle 15.00’te açıklandı.

“Karayip Korsanları”nın 58 yaşındaki yıldızı Depp, Heard’a 50 milyon dolarlık iftira davası açmıştı. Heard, 2018’in Aralık ayında Washington Post gazetesi için kaleme aldığı bir görüş yazısında kendisini “aile içi istismarı temsil eden toplumsal bir figür” olarak tanımlamıştı. Depp, yazıda ismi geçmese de Heard’ün kendisine iftira attığını savunuyordu

36 yaşındaki Heard ise Depp’in avukatı suçlamaları “aldatmaca” olarak adlandırdığında eski eşinin kendisini karaladığını söyleyerek 100 milyon dolarlık karşı dava açmıştı.

Depp, Amber Heard’e veya herhangi bir kadına vurduğunu reddediyor ve ilişkilerinde şiddete başvuranın Heard olduğunu savunuyor.

Depp ve Heard, 2011 yılında “The Rum Diary” filminin çekimleri sırasında tanışmış ve 2015’in Şubat ayında evlenmişlerdi. Boşanmaları yaklaşık iki yıl sonra sonuçlandı.

Altı hafta süren davada Amber Heard’ın avukatları, müvekkillerinin gerçeği söylediğini ve yorumlarının ABD Anayasası’nın ek birinci maddesinde düzenlenen ifade özgürlüğü kapsamında korunduğunu savundu.

Dava boyunca jüri üyeleri çiftin kavgalarının kayıtlarını dinledi ve Depp’in kanlı parmağının fotoğraflarını gördü. Depp, 2015 yılında Heard’ün kendisine votka şişesi fırlattığında parmağının üst kısmının koptuğunu söyledi.

Heard ise Depp’in parmağını yaraladığını inkar etti ve Depp’in o gece ona bir içki şişesiyle cinsel tacizde bulunduğunu söyledi; Depp’e sadece kendini ve kız kardeşini savunmak için vurduğunu öne sürdü.