James Bond’un sahnelerine sansür

James Bond’un sahnelerine sansür

Hindistan’da vizyona giren Sam Mendes imzalı James Bond serisinin son filmi Spectre’de başrolde yer alan Daniel Craig’in, Monica Bellucci ve Lea Seydoux ile iki öpüşme sahnesini, Hindistan seyircisi izlemeyecek.

Bu karar, sıkı kurallarıyla bilinen ve ülkede gösterime girecek tüm filmleri izleyerek onay belgesi veren Mumbai’deki Merkezi Film Belgelendirme Kurulu tarafından alındı.

Kurul bu kararı, filme konulan “12 yaşın altındaki çocuklar, anne babaları ile birlikte izleyebilir” uyarısıyla uyumlu olması açısından aldığını açıkladı. Kurulun başkanı Pahlaj Nihalani’yi daha önce”tiran” diye eleştirdiği bilinen muhalif üye Ashoke Pandit ise kararı Twitter’da eleştirirken, “Spectre uluslararası düzeyde övgü alan bir film fakat Pahlaj Nihalani bir kez daha kendi düşünce süreçleriyle müdahale ederek filme gölge düşürdü” dedi.

Karar ayrıca Hindistan sosyal medyasında da geniş yankı buldu. Filmin gösterim haklarına sahip Sony Pictures Entertainment şirketi, kesilen sahneleri onayladı ve ve kesintilerin sadece birkaç saniye tuttuğunu söyledi.

İsmini vermeden konuşan bir şirket yetkilisi ise filmde geçen iki küfürün de çıkarıldığını ekledi. Hindistan Film Belgelendirme Kurulu bu yılın başlarında Grinin Elli Tonu adlı filmin gösterimini yasaklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.