Jackie Chan: Şiddetten hoşlanmıyorum

Jackie Chan: Şiddetten hoşlanmıyorum

Genelde ünlü olup hakkında herkesin iyi şeyler düşündüğü biri olmak zordur. Ancak Jackie Chan bunu başarmış aktörlerden biri. Oldukça erken yaşta sinema sektörüne giren ve milyonlarca belki milyarlarca insanı filmleriyle etkileyen ünlü aktör son filmi Chinese Zodiac’ın tanıtımı için konuştuğu Guardina kimi itiraflarda bulundu.

Hong Kong’da doğan Jackie Chan’in gerçek adı Chan Hong-San. İsminin anlamı ise Hong Kong’da doğan demek. Annesi ve babası o doğduğu zaman Fransız elçiliğinde aşçı ve temizlikçi olarak çalışıyormuş.

Babasını ısrarıyla kung fu öğrenmeye başlayan Jackie Chan yıllar sonra ailesi hakkında gerçekleri de öğrenmiş. Annesi ve babası Hong Kong’a gelmeden önce başkalarıyla evli ve çocuk sahibiymişler. Ancak ikisi de kendi ailesini bırakarak Hong Kong’a gelmiş.

Annesi uyuşturucu kaçakçısı ve ünlü bir kumarbazmış. Babası ise hem gizli servis için çalışan hem de gangster olarak isim yapmış biriymiş. “Bunları öğrendiğim zaman çok şaşırdım. Ben babamı hep aşçı olarak tanıyordum” diyor Jackie Chan.

İlk gençlik yıllarında oldukça az paralara tehlikeli sahnelerin dublörlüğünü yaptıktan sonra Bruce Lee’nin erken ölümüyle kendisini gösterebileceğini düşünmüş.

1978 yılında çekilen Drunken Master onu bir anda yıldız mertebesine taşımış. O zamandan beri de sürekli film çekiyor. Artık tanındığı için sokaklarda tek başına gezemiyor. Kendi ifadesiyle Çin’de bir ayakkabı almaya çıktığı zaman dükkandan polis kordonu eşliğinde ayrılabiliyor.

Yine de halinden şikayetçi değil. Gelecek beş yıl için film anlaşmaları şimdiden yapılmış. Bunlar içinde Karate Kid’in ve Rush Hour’un yeni bölümleri de var.

Yönettiği filmlerde dublör kullanmayı sevdiğini, son zamanlarda filmlerde kullanılan bilgisayar efektlerinden hoşlanmadığını belirten Chan, “İnsanların yaptığımız hareketleri gerçek sanması hoşuma gidiyor ama şiddeti sevmiyorum. Bu bir ikilem. Hareketi sevip, şiddeti sevmemek. Ancak hayatın her alanında şiddet var. Video oyunlarında, diğer filmlerde. Ben ise sevgi mesajı vermeye çalışıyorum. diyor.

Eğitimin önemine de dikkat çeken ünlü oyuncu, kendisinin iyi bir eğitim almadığı için çok zorluklar çektiğini anlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.