İslamofobik açıklamalara tepki gösterdi: Çok çirkin, ırkçı

İslamofobik açıklamalara tepki gösterdi: Çok çirkin, ırkçı

Oscar ödüllü yönetmen ve oyuncu Ben Affleck, katıldığı bir televizyon programında çıkan tartışmalarda İslam karşıtı ifadelere çok sert tepki gösterdi.

İslam’ın kötü fikirlerle dolu olduğu ve Müslümanlığın ‘mafya üyesi olmaya’ benzetildiği programda Affleck, “Bu söylenenler çok çirkin ve iğrenç. Bu ırkçılık.” ifadelerini kullandı.

Daily Mail’de yer alan habere göre Ben Affleck, geçtiğimiz cuma akşamı HBO kanalında yayınlanan ve komedyen Bill Maher’in sunduğu ‘Real Time With Bill Maher’ adlı programa konuk oldu. ABD’li ateist yazar Sam Harris’in de konuklar arasında yer aldığı programda İslam’la ilgili tartışma yaşandı. Harris, ‘İslam’ın kötü fikirlerle dolu’ olduğunu söylerken, Maher, Müslümanlığı ‘mafya üyesi olmaya’ benzetti.  İkili, daha sonra Müslümanların büyük çoğunluğunun görüşlerinin cihatçılarla aynı radikallikte olduğunu söyledi. Bu sözler üzerine sinirlenen Affleck, “Söyledikleriniz çok çirkin ve iğrenç. Bu ırkçılık.” dedi. Uzun süre boyunca devam eden tartışmada, gazeteci Nicholas Kristof da Maher ve Harris’e tepki gösterdi. Pakistan’da kızların okuması için kampanya yürütürken Taliban tarafından vurulan Malala Yusufzay’ı örnek gösteren Kristof’un açıklaması üzerine Affleck, “Fanatik olmayan, kadınlara ceza vermeyen, yalnızca okula gitmek isteyen ve sizin Müslümanların yaptığını söylediğiniz şeylerin hiçbirini yapmayan bir milyardan fazla insana ne diyeceksiniz?” ifadeleriyle gazeteciye destek verdi. Affleck, konuşmasının devamında ABD’nin Irak işgalini de eleştirdi ve “Biz Müslümanların bizi öldürdüğünden çok daha fazla kez onları öldürdük. “Irak işgali ‘kazaydı’ şeklindeki düşüncelere de kesinlikle katılmıyorum.” dedi.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.