‘IŞİD’in İçinde’ yazarı: Allah onları sustursun

‘IŞİD’in İçinde’ yazarı: Allah onları sustursun

Terör örgütü IŞİD kontrolündeki topraklarda 10 gün geçiren Alman yazar Jürgen Todenhöfer, ‘Inside IS’ (IŞİD’in İçinde) başlıklı yeni kitabını Berlin’de tanıttı.

Kendisini halife ilan eden Ebubekir el Bağdadi’ye seslenerek “Allah sizi sustursun!” dedi.

Oğlu ile birlikte on gün boyunca IŞİD’in kontrolündeki bölgeyi dolaşan Todenhöfer, El Bağdadi’yi Kur’an’ın düsturlarını göstere göstere ihlal etmekle suçladı. Terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerinin ve ideolojisinin İslam karşıtı olduğunu anlatan yazar, teröristlerin bu zamana kadar başvurdukları metotların başarılı olduğunu ancak bu metotların Kur’an’ın emirlerine göre gayri İslami ve yıkıcı olduğunu ifade etti.

Todenhöfer, “Bu metotlar Müslüman dünyanın tamamına zarar veriyor. Hepsinden önce de uğruna savaştıklarını söyledikleri İslam’a…” şeklinde konuştu. Todenhöfer, “Tecavüzle sevgi arasındaki ilgi ne kadar azsa, terör ile İslam arasındaki ilgi de o kadar az” diye devam etti.

HOŞGÖRÜLÜ İSLAM SADECE ALMANYA’YA DEĞİL DÜNYA KÜLTÜRÜNE AİT

İslam’ın ortaya çıktığındaki ana düşüncesinin devrim niteliğinde olduğunu anlatan Todenhöfer, İslam’ın bu adalet, eşitlik ve merhamet çağrısının IŞİD’e yabancı olduğunu dile getirdi.

El Bağdadi’nin bunu yerine tarihin en büyük ‘dinî temizleme eylemi’ni çok somut bir şekilde gerçekleştirdiğini dile getiren yazar, İslam’da inanç konusunda zorlama olmadığını, saldırı savaşlarını da çok net bir şekilde yasaklandığını hatırlattı.

Todenhöfer, “Bunlar ise insanları sırf Şii, Alevi, Ezidi veya demokrasi yanlısı Sünni oldukları için hunharca öldürüyorlar” dedi. Yazar, hoşgörülü İslam’ın sadece Almanya’ya değil dünya kültürüne ait olduğunu sözlerine ekledi.

KİTABIN GELİRİ MÜLTECİ ÇOCUKLARA

Humboldt Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda insan katıldı. Todenhöfer’in şimdiden en çok satan on kitap arasına giren kitabı tanımak için gelenlerin kısa sürede tüm biletleri tükettiği öğrenildi.

Todenhöfer, kitabından elde ettiği gelirin tamamını Suriyeli ve Iraklı mülteci çocuklar için kullanacak.

Todenhöfer, Skype üzerinden IŞİD militanlarıyla görüşmelerde bulunmuş ve El Bağdadi’den hayatını garantiye alan bir emir almayı başararak oğlu ile birlikte IŞİD’in hakim olduğu bölgeye gitmişti.

Todenhöfer’e burada Alman asıllı bir IŞİD militanı eşlik etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.