Irmak TV yayın hayatına ‘merhaba’ dedi

Irmak TV yayın hayatına ‘merhaba’ dedi

İzleyicilerin manevi dünyasına hitap edecek Irmak TV, yayın hayatına ‘merhaba’ dedi. Test yayınına geçtiğimiz yıl başlayan kanal; tefsir, fıkıh ve hadis derslerinin yanı sıra Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetlerini izleyiciyle buluşturacak.


Irmak Televizyonu Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen program ile yayın hayatına başladı.  Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Irmak TV’nin açılış programına siyaset ve medya dünyasından tanınmış birçok isim katılıyor. 20.00’da canlı yayın ile yayın hayatına ‘Merhaba’ diyen televizyon kanalının tanıtım gecesi ilahilerin okunmasıyla başladı.


HASRET BİTTİ IRMAK TV İZLEYİCİYLE BULUŞTU


İzleyicilerin manevi hayatını doyurmayı amaçlayan Irmak Televizyonu, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk program ile yayın hayatına ‘merhaba’ dedi. Canlı yayınlanan programa mesaj gönderen Fethullah Gülen Hocaefendi, Irmak TV’nin televizyonculuğa yeni bir soluk getireceğini ifade etti.


Irmak Televizyonu’nun yayın hayatına başlaması münasebetiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Feza Gazetecilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akbulut, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Irmak TV Genel Müdürü Süleyman Sargın, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Medya Etik Konseyi Derneği Başkanı Halit Esendir ve çok sayıda davetli katıldı. Program ilahi konseri ile başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Gecede ilk konuşmayı Irmak TV Genel Müdürü Süleyman Sargın yaptı. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da bir konuşma yaparak Irmak TV hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Gecede ‘Bekleyiş’ başlıklı bir kısa film izlendi. Bu filmin ardından Fethullah Gülen Hocafendi’nin kanalın açılışı münasebetiyle programa gönderdiği yazılı mesaj yayınlandı. Daha sonra Irmak TV’nin yayın akışı hakkında bilgi verildi ve akışı anlatan bantlar yayınlandı. Orkestra eşliğinde okunan öğle namazı tesbihatına salondakiler de eşlik etti. Okunan ilahiler geceye renk kattı.


GÖNÜLLER IRMAK İLE COŞACAK


İzleyicilerinin manevî hayatını doyurmaya hazırlanan Irmak TV’de, her yaş grubuna hitap edecek tefsir, fıkıh, hadis derslerinin yanı sıra Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetleri de yer alacak. Test yayınına geçen yıl başlayan kanal, manevi hayatını ekrandan doyurmak isteyenlere hitap ediyor. Sabah ezanıyla gönüllere akmaya başlayacak kanal, tesbihat, ilahi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin mektuplarıyla devam edecek. Bir Müslüman’ın manevi hayatının nasıl olması gerektiğini yansıtacak kanal, her yaş grubuna yönelik programları bünyesinde barındırıyor. Hocaefendi’nin 1960’lı yıllardan 90’ların sonuna kadar cami kürsülerinde vermiş olduğu vaazlarından seçme bölümlerin bulunacağı yayın akışında, görüntülü vaazlar da izleyiciyle buluşacak. Hocaefendi’nin ‘Gönül Dünyamız, Sonsuz Nur, Oruç, Zekât, Hac’ gibi seri halinde verdiği vaazlar ve ‘Vuslat Arzusu, Kardeşlik Destanı, Ümitvar Olmak’ gibi çeşitli bölümler ekrana taşınacak. Hocaefendi’nin ‘Beyan, Çağ ve Nesil’ gibi kaleme almış olduğu bazı eserler sesli ve görüntülü kitap formatında yayınlanacak. Kanalda İslami ilimlerden tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve tasavvufun temel bilgiler seviyesinde öğretildiği programlar da yer alacak. Üniversite öğrencilerine hitap edecek programların da bulunacağı akışta, alanında uzman ilahiyat hocalarının verdiği derslerde sorular cevaplandırılacak. Hz. Peygamber’den gelen evrad-ü ezkarlar, cevşen ve dualar yeniden seslendirilecek. Namaz saatlerinde ezan sesinin yükseleceği kanal, ardından tesbihatla devam edecek. Uydu aracılığıyla, D-Smart’ta, Digiturk’te, Tivibu’da seyredilebilen Irmak TV’ye Apple TV’den de ulaşılabilecek.


BOZDAĞ: IRMAK TV, OKULLAR GİBİ SINIRLARIN ÖTESİNE ULAŞMALI


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yayın hayatına başlayan Irmak Televizyonu’nun Türk okulları gibi dünyaya yayın yapması gerektiğini söyledi. Bozdağ, “Okullar nasıl yararlı insanlar yetiştirmede hizmet ediyorsa, Irmak TV’de sınırların ötesine akmalı, hakikati oradaki insanların gönüllerine akıtmalı. Mutlaka Arapça, İngilizce ve başka dillerde yayın yaparak dünya televizyonuna dönüşmeli.” dedi.


Bekir Bozdağ, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Irmak TV’nin açılış programına katıldı. Programda yaptığı konuşmada Irmak TV’nin İslam hakikatlerini insanlara aktaracağını belirten Bozdağ, bunun Türkiye sınırlarında kalmaması gerektiğini vurguladı. Bozdağ, “İslamın medyada doğru anlatılması önemli bir hizmettir. Irmak, bu boşluğu dolduracaktır. Türkiye’de bu boşluğu dolduracaktır. Ama benim inancım şu yöndedir. Türkiye’nin sınırlarında kalan bir kanal olmamalıdır. Tıpkı okullar gibi. Okullar nasıl yararlı insanlar yetiştirmede hizmet ediyorsa, Irmak da sınırların ötesine akmalıdır. Orada da insanların gönüllerine akmalıdır. Çünkü su yolunu bulur. Yeter ki biz ırmakları oraya çevirelim. Irmak TV mutlaka Arapça, İngilizce ve başka dillerde yayın yaparak dünya televizyonuna dönüşmeli.” diye konuştu.


Bozdağ, Türk medyasının böyle bir televizyona ihtiyacı olduğuna değindi. Kur’an ve İslamın doğru yaşanmadığını ifade eden Bozdağ , “Türkiye’nin böylesi bir Irmak’a gerçekten ihtiyacı vardı. Kur’an ve sünnetten akan ve oradan müminlerin gönüllerine, evlerine akan böylesi bir ırmakla bütün evlerin içi şenlenecektir. Bütün gönüller bununla yeniden hayat bulacaktır. Gönüller, Kur’ana, sünnete, Allah’a doğru yol almada büyük katkı bulacaktır. Türkiye’de pek çok televizyon var. Bu televizyonların ortaya koyduğu programların insanları nasıl etkilediğini hepimiz görüyoruz. Bunlardan şikayet etmeyenimiz yok. Irmak, bütün Türkiye’de insanlarımızın dost meclislerinde, aile sohbetlerinde konuştukları bir fikrin hayata geçmesidir.” şeklinde konuştu.


Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu fikirde ortaya çıkan çalışma her eve, her gönüle yeni bir aydınlık getirecektir. Dünyada Müslümanların en önemli sorunu, İslam’ı doğru anlayamama, doğru anlatamama ve doğru yaşayamamaktır. İslamın doğru anlaşılmaya ve anlatılmaya ihtiyacı vardır. İslam’da olmayan şeyler, Müslüman’ın yapmaması gerekenler, dünya medyasında Müslüman yapıyor gibi gösteriliyor. Bunlar İslam’a zarar veriyor. Irmak bunların aksine doğruyu anlatacaktır.”


Irmak TV’nin Genel Müdürü Süleyman Sargın, dini program yapan televizyon kanallarına rakip değil, kardeş olarak geldiklerini söyledi. Sargın, Irmak TV’nin Radyo Cihan’dan sonra dinleyicilerden gelen televizyon taleplerinin bir ürünü olarak doğduğunu vurgulayarak, “Hedefimizde Allah rızası ve Resulünün hoşnutluğu var.” dedi.


DİNİ PROGRAM YAPAN TELEVİZYONLARA KARDEŞ OLARAK GELDİK


Irmak TV’nin talep doğrultusunda doğduğunu belirten Sargın, “Hocaefendi’nin hakikatleri anlatan sesini insanlara duyurmak için hiçbir iddia gözetmeden ve hiçbir ticari amaç gütmeden Cihan Radyo doğdu. ‘Bu sesi herkes duymalı.’ sloganını bir dua cümlesi benimsedik ve yollara düştük. O ses, Allah’ın lütfü ve inayetiyle Türkiye’nin dört bir yanına ulaşarak büyük bir teveccühe mazhar oldu. Yüzlerce mektup ve telefonla teşekkürler yağdı. O teveccüh, daha yok mu coşkusuyla talepler doğurdu. Bunun televizyona dönüşme talebi sesin sahibine de ulaşınca radyoya bir kardeş olarak geldi.” ifadelerini kullandı.


Irmak’ın hiçbir ticari amaç ve iddia gütmeyeceğini belirten Sargın, Irmak’ın Türkiye’de dini program yapan televizyonlara kardeş olarak geldiğini vurguladı. Sargın, “Bu televizyonun iddiası yok ve hiçbir zaman da olmayacak. Hedefinde Allah rızası ve Resulünün hoşnutluğu var. Kendisine hüsnü zanla bakanları yanılmak istemiyor. Temsil ettiği hakikatin kutsiyetine yakışır bir mahiyet ve ciddiyette olmaya gayret edecektir. Türkiye’de dini programlar yapan çok sayıda program var. Irmak onlara kardeş olarak gelecektir. Rakip olarak değil. Onların ayak izlerini başına taç yapacak ve hiçbir rekabete girmeyecektir. Sizin düşünceler yönlendirmeleriniz bizim için yol gösterici olacak. Bu siz izleyicilerin kanalı olacaktır.” şeklinde konuştu.


Sargın, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Yarım asırdır değişiklik vasıtalarla gönüllerimize akan o nağmenin sahibi Hocaefendi, 14 sene önce bir 21 Mart günü hicret etti. Orada da ruhumuzun heykelini ikame etme adına, sohbetlerine devam etti. O her gün yeni soluklarla bamtelimize dokunmaya devam ederken, bize düşen o sesi her yer ulaştırmak ve o sesi herkese duyurmaktı. Irmak isminde, tevazu ve mahviyetle her tarafa ulaşıp ab-ı hayat olma esprisi saklı. Yayın akışı, bir Müslüman’ın 24 saati nazara alınarak ayarlanacak. Hatmi şerifler, cevşenler, dualar, kırık dilekçeler, tesbihatlar ve hak dostlarının dillerinden sohbetler olacaktır. Aile ve çocuklara hitap etmenin yanında hep ruhani bir duyarlılık olacak.”


HAKAN ŞÜKÜR: TELEVİZYON DÜNYASINA ÇOK FARKLI VİZYON KATACAK


Eski milli futbolcu ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, barış sözlerinin söylendiği bugünlerde İslam dininin söylemlerinin Irmak TV’de izleneceğini söyledi. Test yayınını takip ettiğini belirten Şükür, “Irmak TV televizyon dünyasına çok farklı vizyon katacak.” dedi.


Gecenin açılış törenine gelen İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, barış sözlerinin olduğu bugünlerde İslam dininin söylemlerinin Irmak TV’de izlenebileceğini söyledi. Şükür sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah hem İstanbul’da hem İslam aleminde takip edilecek. Ülkemiz insanı için hayırlı olsun. Böylesine güzel zamanlar yaşadığımız bugünler de barış için söylenen cümlelerin askıda kalmaması adına dinimizin çok önemli söylemlerini bu kanaldan izleyeceğiz. İnşallah insanlarımızla barış içerisinde tam bir kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Irmak TV’nin test yayını takip ediyorduk. Şimdi inşallah Irmak TV televizyon dünyasına çok farklı vizyon katacak.”


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.