Irkçıların yeni hedefi Star Wars

Irkçıların yeni hedefi Star Wars

Yıldız Savaşları serisinin 7’nci filmi “Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor” (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens), 3’üncü fragmanının yayınlanmasının ardından ırkçıların hedefi oldu.

Irkçılar, serinin “başrol oyuncularından birinin siyahi oyuncu John Boyega olması” nedeniyle tepki gösterdiler.

Filmde 23 yaşındaki İngiliz oyuncunun önde gelen karakterlerden birini canlandırmasına tepki gösterenler Twitter’da filmi boykot etme çağrısı yaptı. İngilizce’de “Yıldız Savaşları 7’yi Boykot Et” anlamına gelen #BoycottStarWarsVII hashtag’iyle “Eğer Yıldız Savaşları’nda beyazlar istenmiyorsa bizim paramıza da yer yok”, “Yıldız Savaşları fanatikleri esas adamlardan birinin siyahi olduğunu biliyor mu?” gibi mesajlar paylaşıldı. Tepkiler, “Beyaz soykırımından korkuyoruz” boyutuna kadar ulaştı.

Irkçı karalama kampanyasına tepki gösterenler ise aynı hashtag altında yazılıp çizilenin saçmalığına dikkat çekerek “karşı kampanya” başlattı.

Boyega, filmin ilk fragmanının paylaşıldığı geçen aralık ayında da temelinde ırkçılık yatan tepkilerin hedefi olmuş ve Instagram hesabında, “Bu mesajı kim üzerine almak isterse o alsın. Alışın.:)” yanıtını vermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.