Hollywood’da Çin’in ayak sesleri

Hollywood’da Çin’in ayak sesleri

Çinli Dalian Wanda Grup, Salı sabahı Beijing’de gerçekleştirilen imza töreninde Hollywood’un en ünlü yapım şirketlerinden Legendary Entertainment’ı satın aldığını duyurdu.

İmza töreninde konuşan Wanda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Wang Jianlin, 3,5 milyar dolar nakit para karşılığında şirketi bünyelerine kattıklarını açıkladı.

Bugüne kadar hiçbir Amerikan yapım şirketi böylesine büyük bir anlaşma ile Çinli bir şirkete bağlanmamıştı. Son yıllarda Hollywood yapımlarının ABD’den sonraki en önemli gişesi Çin ve bu anlaşma aradaki derin bağları daha da kalıcı kılacak gibi görünüyor.

Wang imza töreninde yaptığı konuşmada, “Çin’de büyük bir etkimiz var ancak bu yeterli değil. Küresel bir endüstride kilit bir rolümüz olmalı. Sadece bir kaç Amerikan şirketi sinema endüstrisinin yönetim kademesinde. Biz bu durumu ve bakışı değiştirmeliyiz” dedi.

Gayri menkul işiyle zenginleşen Wanda Grup’un Başkanı Wang Jianlin Çin’in en zengin kişisi.

Wanda Grup daha önce de ABD’nin en büyük ikinci sinema zinciri olan AMC’yi 2,6 milyar dolara satın almıştı. Jianlin Çin’in doğusunda bulunan Qingdao’de dünyanın en büyük sinema ve televizyon platformunu kurmak istiyor.

Legendary Entertainment’ın son dönemde en bilinen filmler, Batman üçlemesi, Godzilla ve Jurrasic World’dü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.