Hollywood yıldızları seçimde kime oy verecek?

Hollywood yıldızları seçimde kime oy verecek?

8 Kasım’da yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde Hollywood yıldızları kime oy vereceği merak konusu. Ancak bazı oyuncular kime oy vereceklerini açıklamış durumda.

Vietnam savaşından sivil haklar mücadelesine kadar Hollywood, Amerikan siyasetinde hep kritik rol üstlenmiş etkin bir yapı.

Özellikle gençlerin siyasi yönelimlerine önemli etkisi olduğu düşünülen Hollywood yıldızlarının hangi partiye oy vereceği her zaman etkili olmuştur. 

Hollywood yıldızları arasında Demokratların Cumhuriyetçilere göre daha popüler olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

George Clooney’den Clint Estwood’a, Bruce Willis’ten Leonardo DiCaprio’ya kadar 8 Kasım’da hangi yıldız hangi partiye oy verecek? Merak ediyorsanız okumaya devam edin…

66ème Festival de Venise (Mostra)GEORGE CLOONEY

George Clooney sıkı bir Demokrat Partili ya da onu tarif ederken yaşamı boyunca Demokrat Partili olmuş biri de diyebiliriz.

Clooney, 2008 yılı başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’ya verdiği büyük destek ile o yıl sık sık gündeme gelmişti. Obama’nın seçim kampanyasına büyük bağışlar yapmakla yetinmemiş daha fazla yardım toplanması için aktif görev de üstlenmişti.

ABC News televizyonuna 2011 yılında neden Obama’ya destek vermeye devam edeceğini Clooney, ‘‘Obama hakkında gözü açılmış biriyim ve açılmamış olanlar için şunu söyleyebilirim… Eğer Cumhuriyetçiler hala memnun değilse Obama göreve geldiği dönemde her ay 400 bin insan işinden oluyordu. Bunu kim durdurdu? Otomonil endüstrisini kim iflastan çıkardı? Usame Bin Ladin’i kim öldürdü, kim ‘‘Sorma, Söyleme’’ uygulamasını sonlandırdı? Bunları cevapladığınız zaman geçen üç yılda ne kadar başarılı olduğunu göreceksiniz’’ dedi. 

Clooney, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton’a oy vereceğini açıkladı. 

DWAYNE JOHNSON

Dwayne Johnson lakabı “The Rock” Cumhuriyetçi Partiye kayıtlı Hollywood yıldızlarından. Hatta Johnson, 2000 yılındaki Cumhuriyetçi Parti kurultayına katılarak konuşma dahi yapacak kadar muhafazakar partili. 

Ancak son zamanlardaki Cumhuriyetçi Parti’de yaşanan Trump depremi ünlü oyuncuyu da etkilemiş görünüyor. Henüz hangi başkan adayına oy vereceği konusunda açıklama yapmayan Johnson, AP haber ajansına, ‘‘Her iki partide de iyi dostlarım var. Clinton (Hillary) benim için iyi bir dost, Obama da öyle’’ sözleri kararsızlığına delil olarak yorumlanıyor.  

Leonardo-DiCaprioLEONARDO DiCAPRIO

Leonardo DiCaprio Hollywood’un son yıllarda en çok tanınan ve en çok kazanan artisti. Uzun yıllardır Demokrat Partili kimliği ile tanınıyor. 2004 senesindeki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin başkan adayı John Kerry’e 2 bin 300 dolar bağış yapmış ve bunu da kamuoyu ile paylaşmıştı. DiCaprio, 2008 yılı seçimlerinde ise Obama’ya büyük destek vermiş, bireysel olarak en fazla seçim bağışı yapan kişi olarak basında yer almıştı. 

Birleşmiş Milletler’in (BM) iyi niyet elçisi de olan DiCaprio, 2014 senesinde BM Genel Kurulu’ndaki Küresel İklim Değişikliği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Obama’nın çevre politikalarını övmüştü. DiCaprio, 2016 başkanlık seçimleri için ise Hillary Clinton’a oy vereceğini geçen aylarda açıklamıştı. 

KRISTIN CHENOWETH

Kristin Chenoweth, Broadway şovlarının divası olarak anılan ünlü oyuncu, aileden koyu Cumhuriyetçi. Ancak zaman Chenoweth’i liberal yapmış olacak ki, eşcinsel evliliğe desteği ile ailesine ters yönde bir politik çizgi izlediğini gösterdi. 

Toplumun önünde dobra dobra dindar olduğunu dile getirecek kadar inançlı olduğunu herkes bilir. Chenoweth, eşcinsel evliliği desteklediğini de belirterek Cumhuriyetçi Parti ile bu konuda anlaşamadığını geçen yıl söylemişti. Chenoweth, Cumhuriyetçi Parti üyesi ancak henüz Donald Trump’a oy verip vermeyeceğini açıklamış değil. 

Beyonce-JayZBEYONCE VE JAY Z

Beyoncé eşi Jay Z ile birlikte sıkı bir Demokrat Partili. 2008 yılı başkanlık seçimlerinde Obama için ikili seçim kampanyasına aktif olarak destek vermiş, hatta seçim bağışı için Manhattan’da 40/40 Club adlı ünlü mekanda toplantı düzenlemişti. Bu etkinliğe katılan her bir kişi 40 bin dolar ödeyerek o dönem ciddi ses getirmişti.

Obama, başkan seçildikten sonra Beyoncé ile Jay Z’e kişisel olarak teşekkür etmiş ve bu arkadaşlıkları hala sıkı şekilde devam etmekte.  

Beyoncé son olarak Clinton’ın seçim kampanyasına destek amacı ile yapılan toplantıya da geçen aylarda katılarak 8 Kasım’da oyunu kime vereceğini net şekilde belli etmişti. 

CLINT EASTWOOD Clint-Eastwood

Clint Eastwood ile politika birlikte anılınca akla dört yıl önce Tampa şehrinde yapılan Cumhuriyetçi Parti kurultayındaki konuşması geliyor. Kurultay’da boş sandalye ile Başkan Obama oturuyormuş gibi konuşan Eastwood, Başkan’ın makamını dolduramayan, etkisiz, silik biri olarak nitelemişti.

Bu ağır eleştirisi Eastwood’un çok başını ağrıttı. Ancak Cumhuriyetçiler Eastwood’un konuşmasını ‘‘tarihi bir eleştiri’’ diye övmüştü. 

2012 yılında Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Mitt Romney’e destek veren Eastwood, bu sene kime oy vereceği hala belirsiz.

Trump faktörü Eastwood’u Cumhuriyetçi Parti’den en azından bu seçimde koparacak mı bunu önümüzdeki dört aylık zaman dilimi gösterecek. 

EMILY RATAJKOWSKI

Aktris ve model olan Emily Ratajkowski, geçen Şubat ayında kadar politik rengini belli etmeyen isimdi. Ancak ünlü oyuncu ve model Ratajkowski, Demokrat Parti’nin başkan aday adayı olan Vermont Senatörü Bernie Sanders’a New Hampshire eyaletindeki önseçim çalışmasına katılarak destek açıkladı. 

Ratajkowski, 8 Kasım için oyunu Demokratlar lehine kullanacağı tahmin ediliyor. 

Ketty-PerryKATY PERRY

Katy Perry, bir başka sıkı Demokrat Partili sanatçı. 2012 başkanlık seçimlerinde Başkan Obama’nın seçim kampanyasına Milwaukee şehrinde bizzat katılarak halktan Obama için oy istemişti. 

Ünlü müzisyen Obama’nın 2013 yılında yeniden başkan seçilmesinin ardından düzenlenen yemin töreninde sahne almıştı.  

Perry’inin de ailesi Chenoweth’in olduğu gibi Cumhuriyetçi Partili. Perry, siyasi görüşü ailesinden farklı olması nedeni ile Obama’nın yemin törenine ailesinin katılmasına izin vermemesi nedeni ile magazin basınında uzun süre gündem olmuştu. 

BRUCE WILLIS

Hollywood’un yaşlı yıldızının politik kimliği Cumhuriyetçi Partili olarak tanınır. Bruce Willis, özellikle bireysel silah edinme kanununda Demokrat Partililerin izlediği politikaya karşı çıkan birisi. Bireysel silah edinmenin Anayasal hak olduğunu savunan Willis, AP haber ajansına verdiği mülakatında bu konuda taviz verilmesine şiddetle karşı olduğunu söylemişti. 

Willis de diğer Cumhuriyetçi Hollywood yıldızları gibi Trump’a destek verip vermeyeceği konusunda suskunluğunu bozmuş değil. 

NATALIE PORTMAN Natalie-Portman

Oscarlı yıldız Obama’nın 2008 yılında başkanlık seçim kampanyasına destek vermiş isimlerdendi. Natalie Portman, Obama’nın Beyaz Saray için ilk defa yarıştığı sene kendisi ile birlikte Las Vegas’da seçim kampanyasına katılmıştı.

Burada bir konuşma yapan Portman, Obama’nın kadın hakları için mücadele ettiğini savunarak ‘‘Onunla (Obama) ülkemizin dört bir yanındaki kadın ve kızlar adına burada olmaktan gurur duyuyorum’’ diye konuşmuştu. 

Portman bu yıl Clinton’a lehine oy vermesine kesin gözü ile bakılıyor. 

REESE WITHERSPOON

Ülkenin güneyinden gelmesine rağmen Demokrat Partili birisi. Reese Witherspoon, Başkan Obama’nın seçim kampanyasına destek vermiş, bununla da yetinmeyip Hillary Clinton’ın New York Senatörlüğü yarışında da seçim kampanyasına bağış yapmış bir isimdi. 

8 Kasım’da Witherspoon’un sandığa Clinton için gidecek isimlerden. 

50 CENT

Siyasi görüşü biraz karışık bir isim 50 Cent. Bir dönem müzik dünyasında büyük ses getiren şarkıcı, 2005 yılında Cumhuriyetçi başkan George W. Bush’a hayran olduğunu söyleyecek kadar Cumhuriyetçi. Ancak aynı 50 Cent, 2008 yılında Başkan Obama veya Hillary Clinton’ın seçilmesi gerektiğini söyleyecek kadar da politik kimliğinin renksiz olduğunu ifade etmişti.  

Bu sene sandığa gidip gitmeyeceği net olmayanlardan 50 Cent. 

JAKE GYLLENHAAK

Jake Gyllenhaal politik aktivistlerden birisi ve sıkı bir Demokrat Partili. Amerikan Sivil Haklar (American Civil Liberties) Derneğine üye olan Gyllenhaal, gençlerin sandığa sahip çıkmasını sık sık dile getiren birisi. 2004 yılındaki başkanlık seçimlerinde John Kerry’e destek vermiş aktif olarak seçim kampanyasına katılmıştı. 

Bu senede Gyllenhaal Clinton için sandığa gidecek Hollywood yıldızlarından. 

Brad-PittBRAD PITT

Hollywood’un hem en çok tanınan hem de en çok kazanan isimlerinden olan Brad Pitt, herhangi bir siyasi partiye destek açıklamış değil. Ancak marihuananın yasallaşması, kilisenin devlet işlerinden ayrılmasını ve eşcinsel evliliğe desteği ile liberal olduğunu gösteren birisi Pitt. 

Genel kanı, Obama ile uzaktan akraba olduğu belirtilen ünlü yıldızın sandığa giderse Clinton’a oy vereceği yönünde.  

CAMERON DIAZ

Cameron Diaz da Demokrat Partili aktrislerden. 2004 yılı başkanlık seçimlerinde John Kerry’e destek açıklamakla kalmamış Demokrat Parti’nin seçim kampanyasında ‘‘Bush’un oğluna benden oy yok’’ yazılı tişört ile sahne almıştı. 

Diaz, 2008 ve 2012 yılında Obama’nın seçim kampanyasına iki defa 26 bin 200 dolar bağış yapmıştı. Obama’nın seçimi kazanmasının ardından Fox News’e Diaz, ‘‘Ülkemde demokrasinin kazanmasından gurur duyuyorum’’ diye açıklamada bulunmuştu. 

Diaz bu sene Clinton’a oy vereceğini de açıkladı. 

ADAM SANDLER

Cumhuriyetçi Partili oyuncu 2004 yılında George Bush’a destek vermiş ve partinin kurultayına katılmıştı. Sandler, 2007 senesinde o dönem Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayı olan New York eski belediye başkanı Rudy Giuliani için 2 bin dolar seçim bağışında bulunmuştu. 

Sandler, Trump’a oy verip vermeyeceği konusunda henüz bir açıklamada bulunmuş değil. 

JENNIFER ANISTON Jennifer-Aniston

Bir başka sıkı Demokrat Partili. ‘‘Friends’’ televizyon dizisi ile kariyerinde zirve yapan oyuncu, Başkan Obama’yı hem 2008 hem de 2012 seçimlerinde desteklemiş ve seçim bağışında bulunmuştu. 

DEMI MOORE

Eski kocası Bruce Willis’in aksine Demi Moore son derece liberal görüşlü birisi. Moore, Başkan Obama’ya her iki seçimde de destek vermişti. 

Moore, Obama’ya destek amacı ile hazırlanan kısa reklam videoda ‘‘Obama için oy veriyorum’’ demişti. 

Moore bu yılda Clinton için sandığa gidecek isimlerden. 

MERYL STREEP

Koyu bir Demokrat partili olan Oscarlı oyuncu Meryl Streep, desteklediği partiye bugüne kadar 39 bin dolar bağışta bulunmuş birisi. 

Kadın hakları savunucularından olan Streep, bu sene Clinton’a oy verecek olanlardan. 

Justin-TimberlakeJUSTIN TIMBERLAKE

Genç sanatçı özellikle Başkan Obama taraftarlığı ile magazin dünyasında sık sık konu olan bir yetenek.

Justin Timberlake, Başkan Obama’ya destek amacı ile hazırlanan video klipde rol almış ve halktan oy istemişti.

Obama için sahne de alan Timberlake bir mülakatında ‘‘Eşim Jessica Beil ile daha önce asla kimi destekleyeceğimize dair açıklamada bulunmamıştık. Ama bu, bizi daha önce böyle etkileyen birisi olmayışındandı’’ diyerek Obama sevgisini dile getirmişti. 

TAYLOR SWIFT

Politik duruşu net olmayan genç yıldız, 2008 yılında ilk defa oy kullanma yaşına eriştiğinde hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Parti’ye destek vermişti. 

2008 senesinde Cumhuriyetçi Parti’nin kurultayına katılarak sahne alan Swift, Obama’nın seçimi kazanmasının ardından Rolling Stone dergisine, ‘‘Ülkemizin insanlarını verdiği politik kararından dolayı hiç bu kadar mutlu görmemiştim’’ dedi. 

Texaslı ve dindar bir aileden gelen Swift’in bu sene kime oy vereceği belli değil. 

BEN AFFLECK Ben-Affleck

Hollywood’un koyu Demokrat Partili olan yıldızlarından.

George Clooney ve Matt Damon ile sıkı arkadaşlığı olan Affleck dostları gibi o da politik aktivistlerden. Liberal ve öğretmen bir ailenin çocuğu olan Affleck, bir mülakatında ebeveynlerinden aldığını söylediği özgür fikir ve yenilikçi anlayışla büyüdüğünü, bu yolda devam ettiğini dile getirmişti.   

Affleck bu sene Clinton’ın kazanması için seçim kampanyasına bağış yapan yıldızlardan. 

Affleck, 2000 de Al Gore, 2004 de John Kerry, 2008 ve 2012 de ise Obama’ya destek açıklamıştı. 

MAT DAMON

Hollywood’un gözde oyuncularından olan Mat Damon da sıkı bir Demokrat. Damon, Demokrat Parti içinde de Senatör Elizabeth Warren’ın temsil ettiği koyu sol eğilimlilerin yanında olan bir isim. 

Başkan Obama için özellikle 2008 yılında destek vermiş daha sonra Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ile New Jersey Senatörü Cory Booker’ın Senato’ya gidebilmeleri için de seçim kampanyalarına bağış yapmıştı. 

Meg-RyanMEG RYAN

Bir dönem romantik filmlerinin vazgeçilmez oyuncularından olan Meg Ryan, Demokrat Partili bir isim.

John Kerry’e seçim kampanyasında destek vermiş, George Bush hükümetini ise politikalarından dolayı sık sık eleştirmişti. 

ALEC BALDWIN

Sıkı Demokrat Partililerden birisi de Alec Baldwin.

Zaman zaman siyasi demeçlerle gündeme gelen ve bu konuda eleştiri almaktan çekinmeyen Baldwin, George W. Bush, eski başkan yardımcısı Dick Cheney, eski hazine bakanı Hank Paulson ile eski savunma bakanı Donald Rumsfeld’i görevde oldukları dönemde sık sık ve sert eleştirilerde bulunmuştu.  

Baldwin de 8 Kasım’da sandığa Clinton için gidecek isimlerden. 

JAMIE FOXX

Ünlü müzisyen Ray Charles’ın hayatını konu alan ‘‘Ray’’ filmindeki başarılı rolü ile, Oscar kazanan nadir siyahi oyunculardan olan Jamie Foxx, sıkı Demokrat Partili. Başkan Obama’yı hem 2008 hem de 2012 seçimlerinde gerek açıklamaları ile gerekse yaptığı maddi bağış ile desteklemişti. 

Obama ve Demokrat Parti’ye 2008 ve 2009 yılında toplam 48 bin 300 dolar bağışta bulunan Foxx, TMZ dergisine yaptığı açıklamada bu sene oyunu Clinton için kullanacağını söylemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.