Hollywood Stüdyoları’nda “böbürlenmenin” yerini sessizlik aldı

Hollywood Stüdyoları’nda “böbürlenmenin” yerini sessizlik aldı

Colorado eyaletine bağlı Aurora kentindeki bir sinemada Batman serisinin “The Dark Knight Rises” (Kara Şövalye Yükseliyor) filminin açılış gecesinde 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan vahim olayın ardından, Hollywood’un en büyük stüdyoları ağız birliği yaparak haftasonu “Box Office” hasıtlarını açıklamayacaklarını bildirdi.

Hollywood’un dev film yapım şirketlerinden bazıları, silahlı saldırının ardından olayda ölenler ve onların yakınlarına saygı gereği açılış haftasonu hasılatını açıklamayan “The Dark Knight Rises” filminin yapımcısı firması Warner Bros.’a destek amacıyla haftasonu elde edilen geliri gizli tutacaklarını söyledi.


Warner Bros.’u müteakip Sony, Fox, Disney, Paramount, Universal ve Lionsgate Aurora’daki talihsiz tradejiyi kınamak, olayda ölen ve yaralananlara ayrıca onların ailelerine saygı göstermek amacıyla haftasonu toplam hasılatlarını Pazartesi gününe kadar kamuoyuna açıklamayacaklarını bildirdiler.

Box Office izleme servisi Rentrak, Hollywood’un haftasonu hasılat rekorlarını övünerek söylemesinin geleneksel hale geldiğini fakat bu sefer bu böbürlenmenin yerini sessizliğin aldığını söyledi.

Her ne kadar Warner Bros. hasılatını gizli tutma kararı alsa da bazı medya kaynaklarınca filmin Cuma gününkü bir günlük toplam gelirinin 30.6 milyon dolar olduğu ifade edildi. Fakat bu rakam Hollywood medyasınca gerçekçi olarak değerlendirilmezken onlara göre Cuma günü Box Office hasılatının ortalama 75 ila 77 milyon dolar arasında. Tüm haftasonu boyunca ise “The Dark Knight Rises” filminin toplam gelirinin 165 milyon dolar olabileceği bununda filmi, yakın bir zamanda vizyona giren ve açılış haftasonu 207.4 milyon dolar elde eden “The Avengers”ten sonra ikinci sıraya yerleştireceği tahmin ediliyor.


Warner Bros. saldırının gerçekleştiği gece olan Cuma günü filmin fragmanlarını aynı gece gösterimden kaldırtmasına rağmen filmin fragmanının bazı sinemalarda Cumartesi günü bile devam etti.


Silahlı saldırının hemen ardından Cuma günü Paris’teki prömiyer, Cumartesi ise Mexico City veTokyo’daki kırmızı halı seromonisi acil olarak  iptal edilmişti.

Filmin yönetmeni Christopher Nolan, trajik olayla ilgili kurbanlar ve aileleri için üzüntüsünü dile getirdi. Öte yandan filmde ‘Batman’ rolünde oynayan Christian Bale, “Duygularımı anlatmaya kelimeler yetmez. Olayda hayatını kaybeden ve onların aileleri için çok ıstırap duyuyor ve acı çekiyorum. Kalbim hep onlarla beraber.” şeklinde bir açıklamada bulundu.      

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.