Hitler’in ‘Kavgam’ kitabı Almanya’da yeniden satışta

Hitler’in ‘Kavgam’ kitabı Almanya’da yeniden satışta

Almanya’da 70 yıl aradan sonra ilk kez Hitlerin “Mein Kampf” (Kavgam) adlı eseri satışa sunuldu. Kitabı iki cilt halinde “Kavgam: Eleştirel Baskı” adıyla yayınlayan Münih Tarih Enstitüsü, bir tanıtım toplantısı düzenliyor.

Tarih Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada eserin tamamen elden geçirilerek, içeriğin tarihi gerçekler ışığında bilimsel olarak yorumlandığı kaydedildi. Kavgam’ın yorumlu yeni baskısının okullarda ders kitabı olarak okutulup okutulmayacağı da tartışılıyor.

Eserr Hitler’in tezlerini çürütecek 3 bin 500 yorum da eklendi. Kitap daha çok araştırmacılar, meraklılar ve öğrenciler için yeninden düzenlenmiş oldu.

Kitabın ilk bölümünü Hitler Landsberg’de hapishanede tutukluyken yazmıştı. Hitler hapishaneden çıktıktan sonra kitabını Berchdesgarden’deki evinde tamamlamıştı.

Hitler’in “Mein Kampf” adlı eseri 1945 yılına kadar 12 milyon adet basıldı. “Mein Kampf” çok sayıda yabancı dile de tercüme edilerek satışa sunuluyordu. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra “Mein Kampf” eserinin satışı ve baskısı yasaklandı.

Eserin 2016 yılında piyasaya çıkmasının sebeplerinden biri ise Almanya’da bir eserde telif hakkı süresinin 70 yıl olması. Bu süre bu sene tamamlandığı için eserin yeni bir versiyonu piyasayı sunulmaya başlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.