Harry Potter’ın çöpte bulunan ilk baskısı 33 bin sterline satıldı

Harry Potter’ın çöpte bulunan ilk baskısı 33 bin sterline satıldı

Britanya’daki Hanson Auctioneers Müzayede Evi tarafından sanal ortamda düzenlenen açık artırmada Harry Potter serisinin ilk romanı 33 bin sterline (273 bin 576 lira) satıldı. Britanyalı yazar J. K. Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter ve Felsefe Taşı adlı romanın ilk baskılarından biri olan kitabın, 2008 yılında bir öğretmen tarafından, çalıştığı okulun önündeki çöp konteynerinde bulunduğu açıklandı.

ÇÖPE YANLIŞLIKLA ATILDI!

1997’de, 500 adet basılan, sert kapaklı ilk baskıya dahil olan kitabın, okula müfettiş gitmeden önce kütüphane düzenlenirken yanlışlıkla atıldığı belirtildi.İlk baskıdaki kitapların okullara ve kütüphanelere yollandığını anımsatan müzayedeevi yönetiminden yapılan açıklamada, kitabın 8 bin ile 12 bin sterlin (66 bin 350 ile 99 bin 500 lira) arasında bir fiyata alıcı bulacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Aynı öğretmenin bulduğu sert kapaklı olmayan iki kitap daha önce 3 bin 400 ve 3 bin sterline satılmıştı. Harry Potter kitaplarına böyle değer verilmesini görmek çok sevindirici.” denildi.

Uzun geçen açık artırmanın sürecinin sonrasında baskı ismi açıklanmayan bir İngiliz kitapsever tarafından satın alındı. Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabının sert kapaklı ilk baskısı, içerisindeki kimi yazım hataları ve farklı kelime tercihleri nedeniyle koleksiyoncular tarafından oldukça değerli bulunuyor.