Harper Lee’nin okurlarına büyük şok

Harper Lee’nin okurlarına büyük şok

İkinci romanı ile kitap raflarındaki yerini alan Harper Lee’nin ilk baskısı saatler içinde tükenen “Go Set a Watchman”in, son sayfalarında okuyucular şok oldu.

Pulitzer Ödüllü yazar Harper Lee’nin 1960’da kaleme aldığı To Kill a Mockingbird (Bülbülü Öldürmek) adlı romanının devamı niteliğinde yayınlanan Go Set a Watchman, piyasaya çıkar çıkmaz kapışılmaya dursun, okuyanları kitabın son sayfalarına kötü bir sürpriz bekliyor.

Kitabın ilk etapta 25 bin basılan kopyalarının son sayfalarında, hatırı sayılır derecede eksik paragraflar ve cümleler bulunuyor.

BBC’nin haberine göre, İngiltere’de kitap raflarında yer alır almaz 105 bin kopyadan fazla satan romanın eksik paragrafları ve cümlelerini gösteren birçok fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşan okuyucular, yayınevi Penguin Random House’a kızgınlıklarını belirtti. Olayın ardından basın açıklaması yapan yayınevi, kitabın basımı sırasında limitli sayıda kitapta böyle bir hata yaşandığını, Renguin Randon House olarak bir an önce hatalarını telafi edeceklerini öne sürdü.

Paragrafları ve cümleleri solmuş gözüken ve okunmayan kitabın çoğu kopyasının yağılan araştırmalara göre Amazon.com’da satıldığı açıklandı. Amazon, geçtiğimiz aylarda kitabın ön sipariş rekoru kırdığını söyleyerek, şirketin tarihine geçtiğini açıklamıştı. Ön sipariş veren müşterilerden Mike Bell, “Kitabın sonuna yaklaştığımda gördüklerime inanamadım, o kadar sinirledim ki, bu kadar önemli bir eserde böylesine tarihi bir hata yapılmamalıydı” derken, okuyucuların çoğunda kitaptaki kayıp cümleler yüzünden heveslerinin söndüğü ve büyük hayal kırıklığı yaşadıkları konusunda ortak görüş hakim.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.