Harper Lee her şeyin farkında

Harper Lee her şeyin farkında

Yaşamı boyunca tek bir kitap yazarak Pulitzer Ödülü almayı başaran To Kill a Mockinbird/ Bülbülü Öldürmek romanının yazarı Harper Lee, ilk ve tek romanın devamı niteliğinde ikinci bir kitap yayınlayacağını açıklayınca olanlar olmuştu.

Pek çok kişi bu haberi büyük bir coşkuyla karşılarken, kimileri 88 yaşındaki yazarın akıl sağlığının yerinde olmadığını ve başta yazarın avukatlığını yapan kişi ve yakın çevresindeki isim tarafından yazmaya zorlandığını iddia etmişti.

Bunun üzerine, Harper Lee hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığı hakkında soruşturma açılmıştı. Alabama eyaleti tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin resmi açıklamada yazarın, bütün mental aktivitelerinin yerinde olduğu sonucuna varıldı.

Alabama Güvenlik Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Bayan Lee’nin durumunu belirlemek üzere kendisiyle görüşüldüğü, yazarın, kitabının basılacak olmasının farkında olduğu, kitabının basılmasını çok istediği ve burnu açık bir dille ifade ettiği görülmüştür” denildi.

Lee’nin yurtdışı haklarından sorumlu menajeri Andrew Nurnberg, “Kimliği bilinmeyen herhângi birinin yetkililere başvurup, Harper Lee’nin yaşlılıktan dolayı istismara uğradığını iddia etmesi, gerçekten şaşırtıcı” ifadelerini kullandı. Nurnberg, “Hiçbir bulguya dayanmadan böyle bir ihbarda bulunulmasını” kınadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.