Haftanın en çok izlenen filmleri sıralamasında sürpriz: Texas Testeresi

Haftanın en çok izlenen filmleri sıralamasında sürpriz: Texas Testeresi

Geçtiğimiz Cuma günü gösterime giren dev bütçeli filmleri gişe geliri ve izleyici sayısı açısından geride bırakan ‘Texas Chainsaw’ (Texas Testeresi) isimli filmi büyük bir başarıya imza atarak Amerika’da hafta sonunun en çok izlenen filmi oldu.


Ülke genelinde 2 bin 654 sinema salonunda gösterilen giren korku filmi, üç günde 23 milyon dolar gişe geliri elde ederek ‘Django Unchained’ (Django Özgür), ‘Les Miserables’ (Sefiller) ve ‘Hobbit’ gibi filmleri geride bıraktı.

Hafta sonu gişe geliri sıralamasında ilk sırada yer alan Texas Testeresi, film eleştirmenlerini de şaşırttı. Filmin gösterime girdiği ilk hafta sonu beklentilerin üzerinde izleyici sayısına ulaşmasını sinema yorumcuları filmde oynayan R&B şarkıcısı Trey Songz’un hayranlarına bağlıyor.

Alışılageldik bir korku filmi olan Texas Testeresi dışında geçtiğimiz hafta sonu yapımcısına en fazla gelir getiren film ise ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun enfes çekimleri ile ortaya çıkan Django Özgür oldu. Amerika genelinde sinemaseverler Django için 20 milyon dolar ödedi. Klasik kovboy filmlerinden görsellik ve çekim kalitesi açısından farklı bir kategoride yer alan Django, gösterime girdiği tarihten bugüne kadar yapımcı firmaya 106.3 milyon dolar kazandırdı. Oscar ödüllü Jamie Foxx, Leonardo Dicaprio, Samuel Jackson gibi önemli oyuncuların yer aldığı Django Özgür, toplam 100 milyon dolara mal olmuştu.

Hafta sonunun en fazla para kazandıran bir diğer film ise Peter Jackson’ın yönettiği ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ (Hobbit’in Beklenmedik Yolculuğu) oldu. ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin bir anlamda devamı niteliğinde olan Hobbit, yapımcısına haftasonu 17.5 milyon dolar kazandırdı. Gösterimi girdiğinden bugüne kadar sinemaseverler Hobbit için toplam 263.8 milyon dolar ödedi.  

Bu haftasonu en fazla izlenenler sıralamasında dördüncü sıraya gerileyen ‘Sefiller’ bir anlamda hayal kırıklılığına neden oldu. Victor Hugo’nun klasik eserleri arasında yer alan ve daha önce de beyaz perdeye aktarılan Sefiller, görsellik ve müzik kalitesi bakımından bugüne kadar sinema yorumcularından oldukça iyi puan aldı. Kadrosunda Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe ile Amanda Seyfried gibi ünlü oyuncuların bulunduğu Sefiller, haftasonu 16.1 milyon dolar kazandı. 25 Aralık’ta gösterime giren Sefiler, bugüne kadar toplam 103.6 milyon dolar hasılat elde etti.

Listenin beşinci sırasında ise bir komedi filmi yer alıyor. ‘Parental Guidance’ (Ebeveynlere Rehberlik) isimli komedi filmi 10.1 milyon dolarlık hasılatı ile haftasonunun en çok kazananları sıralamasında 5. oldu. Bir aile filmi olan Ebeveynlere Rehberlik bugüne kadar yapımcı şirkete toplam 52.7 milyon dolar kazandırdı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.