Günde 1000 kişi Jedi oluyor

Günde 1000 kişi Jedi oluyor

İngiltere’de 250 binden fazla takipçisi olan ‘Jedi dini’ne katılanların sayısı gelecek hafta vizyona girecek olan yeni Star Wars (Yıldız Savaşları) filmi öncesinde artışa geçti.

Star Wars filmlerinde şeytani imparatorluk güçlerine karşı savaşan erdemli Jedi şövalyelerinin felsefesi gerçek hayatta da bazı kesimlerin inancı haline gelmiş durumda.

Filmlerdeki Jedi öğretilerinden esinlenerek 2001 yılında ilk ‘Jedi Tapınağını’ kuran Daniel Jones adlı Büyük Britanya vatandaşı, “Taleplere yetişemiyoruz. İnsanlar Jedilarla ilgili daha fazla bilgi almak için başvuruyor. Bizim için çok olumlu” diyor.

Jones, günde yaklaşık 1000 kişinin kendilerine başvurduğunu ve Jedi olmak için ilk adımı attığını da ifade ediyor.

İngiltere’de yayımlanan Daily Telegraph gazetesinde, ‘Jedi dini’ne geçiş için internet üzerinden bir form doldurulup, ardından da 10 derslik bir eğitim programına girildiğini belirtiyor.

Star Wars filmleriyle Jedi öğretisi arasına mesafe koymaya çalışan Jedi temsilcileri, “Filmler tamamen kurgu. Jedi öğretisinin özünde insana dair şeyler var: Hisler yoktur, iç huzur vardır. Cehalet yoktur, bilgi vardır. Zihinlerimi,zi temiz tutabilmek için meditasyonla kötü hisleri uzaklaştırmalıyız” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.