Grace Kelly Ödülleri sahiplerini buluyor

Grace Kelly Ödülleri sahiplerini buluyor

Prenses Grace Kelly Ödülleri, yine görkemli bir geceye imza atmaya hazırlanıyor. Yeni ödüller 8 Ekim’de sahiplerini bulacak. Bundan sonraki törenler de birer yıl arayla, Monte Carlo ve New York’da gerçekleştirilecek.

Monako Prensi II Albert’ın 28 yıl önce kurduğu Prenses Grace Kelly Vakfı, eğlence dünyasında kendine yer bulmaya çalışan sanatçılara destek vermesiyle tanınıyor. Vakıf, şu ana dek tiyatro, dans, sinema gibi alanlarda faaliyet göstermek isteyen sanatçılara 8 milyon kadar burs dağıttı.

Vakfın en değerli ödülü olan, Princess Grace Statue Award’ı kazanan sanatçı, 25 bin dolar ve Prenses Grace Kelly’nin, Hollandalı sanatçı Kees Verdake tarafından yapılan bronz heykelinin de sahibi olacak. Son dönemlerde, oyun yazarlarına, dans ve kareografi disiplinlerine de burs imkanı sağlayan vakfın töreni, 8 Ekim’de gerçekleşecek.

Geçen yılın Emmy Ödülleri sunuculuğunu üstlenen, ünlü aktrist Jane Lynch’in, bu yıl düzenlenecek Prenses Grace Kelly Vakfı Ödüllerinde de sunuculuk yapacağı açıklandı. Lynch’in yanı sıra, Amerikalı televizyon yıldızı Conan O’Brien, ödüllü diziler Glee ve Modern Family’nin yönetmeni Adam Shankman da, ödülleri takdim eden isimler olacak.

Moda devlerinden Christian Dior’un sponsorluğunda gerçekleşecek galada, pop – opera türündeki şarkılarıyla, Kanadalı The Tenors’da, performans sergileyecek.

Amerikalı ünlü efsane komedyen ve oyuncu Dick Van Dyke’ın, “Prens II Rainer Ödülü” ile onurlandırılacağı gece, uzun yıllardan sonra ilk kez Beverly Hills’de gerçekleşecek.  Van Dyke gibi, son dönemlerin gözde aktörü, Oscar Isaac ve balet David Hallberg’de, onur ödüllerini evlerine götüren isimler olacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.