Google ve Barnes&Noble Amazon’a karşı birleşti

Google ve Barnes&Noble Amazon’a karşı birleşti

İnternet arama motoru Google ve kitabevi Barnes&Noble, ortak rakipleri Amazon’a karşı ittifak yapma kararı aldı.

Amazon’un hâkim konumu karşısında güçlerini birleştirme kararı alan iki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre, Google’ın geçen sene kurduğu posta servisi Google Shopping Express, Barnes&Noble’a ait ürünlerin dağıtımını üstlenecek.

amazon.com gibi kitap satışı yapan Barnes&Noble, ilk etapta ABD’nin sayılı şehirlerini kapsayacak bu yeni online satış strateji sayesinde sektördeki en büyük rakibi ile arasındaki farkı kapatmayı hedefliyor.

Google ve Barnes&Noble fiyat konusunda da Amazon’a darbe indiriyor. Servis, Google Shopping Express üyelerine ücretsiz. Üye olmayan kişiler ise 4,99 dolar ödeyerek bu hizmetten faydalanabilecek. Amazon’da ise fiyatlar 5.99 dolar ve 9.98 dolar arasında değişiyor.

Amazon’la baş edemeyen ve son beş yılda 63 mağazasını kapatarak küçülme yoluna giden Barnes&Noble, Google’ın yardımıyla online satışlarını arttırmayı ve bu sayede zararını telafi etmeyi amaçlıyor.

İki şirket arasındaki anlaşmanın online satışların artırılması için yapıldığını vurgulayan Barnes&Noble’ın CEO’su Michael P. Huseby, projeyi bir test olarak tanımlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.