Getty şirketi 35 milyon fotoğrafı daha ücretsiz paylaşıma açıyor

Getty şirketi 35 milyon fotoğrafı daha ücretsiz paylaşıma açıyor

Dünyanın en büyük fotoğraf arşivi şirketlerinden biri olan Getty Images, perşembe günü yaptığı açıklamada şu an ellerinde olan 150 milyon fotoğraftan 35 milyonunu daha ücretsiz kullanıma açacaklarını bildirdi. Şirket daha önce 60 milyon kadar fotoğrafı kullanıma açmıştı. İnternet ortamında fotoğraflarını izinsiz kullanan herkese müdahale etmelerinin imkansız olduğunu bu yüzden fotoğraflara ulaşımı herkese ücretsiz olarak açtıklarını duyuran şirket yöneticilerinden Craig Peters, “Eğer şu an Getty Images’den herhangi bir fotoğraf almak isteyen olursa istediği fotoğrafa üzerinde imzamız olmayan haliyle rahatlıkla ücretsiz olarak ulaşabilecek. Bunun içinde sayfamıza girip fotoğrafın üzerine sağ tıklaması ya da google’dan basit bir arama yapması yeterli olacak. Sayfamızdaki geriye kalan fotoğraflarımıza ulaşım ise yine herzaman olduğu gibi, fotoğrafçının adı ve Getty Images’ın logosu ile birlikte kullanılabilecek ve boyutlarında değişiklik yapılamayacak. 11 Eylül veya Tiananmen Meydanı protestosu gibi fotoğraflar ise kullanım serbestliği olmayacak fotoğraflardan.” dedi.

Bu kararla ilgili açıklama yapan ünlü fotoğrafçı ve WireImage şirketinin kurucusu Kevin Mazur, twitter hesabında fotoğrafçı arkadaşlarının bu karardan duydukları rahatsızlığı ve kızgınlığı, dile getirdiklerini, bu yüzden tek kuruş bile kazanamayacaklarını düşündüklerini belirtti.

Bazı fotoğrafçıların ise, bu kararın ileride fotoğraf paylaşımının etik kurallarını dikkate alarak yapılmasını geliştirmek anlamında önemli bir adım olduğunu ve böylece fotoğraftan elde edilecek kazancın artabileceği görüşünü savunduklarını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.