George Lucas, Han Solo hakkındaki gerçeği açıkladı

George Lucas, Han Solo hakkındaki gerçeği açıkladı

Star Wars’ın ana karakterlerinden Han Solo’nun iyi mi kötü mü olduğu, zaman içinde değişip değişmediği hep tartışıldı.

Bunun başlıca nedeni Star Wars: A New Hope’da Han Solo ile izleyicinin ilk tanışmasında Mos Eisley Cantina’da otururken ödül avcısı Greedo’nun patronu Jabba için ondan para istediği sahnedir.

1977’deki filmde Greedo bir süre konuştuktan sonra Solo onu masanın altından ateş ederek öldürür.

Ancak 20 yıl sonra yapılan düzenlemelerde Greedo’nun da ateş ettiği bir an filme eklenir. Hatta film çok dikkatli izlenince neredeyse iki karakterin de aynı ateş ettiği fark edilir.

Bu noktadan sonra ise pek çok ihtimal beliriyor. Washington Post bu konuyu sonunda en iyi bilecek kişi olan filmin yönetmen ve senaristi George Lucas’a sordu.

Ünlü yönetmen filmi ilk çektiklerinde Greedo’nun ateş etmediğini ancak ilerleyen dönemde Han Solo’nun Prenses Leia ile evlenme ihitmali belirince o sahnenin düzeltilmesi gerektiğini hissettiğini anlattı.

Lucas, “Mitolojik olarak düşündüm. Han Solo bir kovboy olabilir miydi? Mesela John Wayne olsa nasıl olurdu? Şayet John Wayne ise kimseyi ilk önce ateş ederek öldüremezsin. Karşındakinin ilk ateş eden olması lazım. Bu yüzden o bölümü düzelttim” diyerek sahne değişikliğine açıklık getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.