George Clooney’den Donald Trump’a taş

George Clooney’den Donald Trump’a taş

Oscar’lı yıldız Sandra Bullock’un başrolünde yer aldığı politik komedi filmi Our Brand is Crisis’in yapımcılarından aktör ve yönetmen George Clooney, filmin tanıtımının yapıldığı Toronto Film Festivali’nde konuştu.

2016 Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Partiden adaylığını koyan ünlü emlak kralı Donald Trump’ın Meksikalı göçmenler için sarf ettiği sözleri “aptalca” bulduğunu belirten Clooney, “ Trump, Amerikan siyaset tarihinin en ahmakça sözlerini kullanan ismidir” dedi.

Politik kimliğini her daim konuşturan ve David Gordon Green yönetmenliğinde çekilen, Sandra Bullock’un canlandırdığı Amerikalı bir stratejistin Bolivya Cumhurbaşkanlığı seçimleri kampanyasında aktif görev almasını anlatan film hakkında da konuşan Clooney, orijinal senaryoda Bullock’un canlandırdığı karakterin aslında bir erkek oyuncu için yazıldığını açıkladı.

Taraf gazetesinin haberine göre, Rachel Boynton’ın 2015’te çektiği belgelseden uyarlanan film Gonzalo Sanchez de Lozada’nın 2012’de Cumhurbaşkanı seçilmesine katkıda bulunan Amerikalı stratejistlerle olan sürece odaklanıyor. Senaryoyu okuduktan sonra erkek oyuncu karakterini kendisinin oynamasını arzu ettiğini belirten Bullock, istediği cevabı Clooney’den almış ve senaryo bu sayede değiştirilmiş.

“KIZGIN 12 KADIN” SALONU GÜLDÜRDÜ

Hollywood’un rol dağılımında süregelen kadın- erkek oyuncu eşitsizliğinden de bahseden Bullock ve filmdeki partnerini canlandıran aktris Zoe Kazan, “Biz kadınların hayattaki misyonu yalnızca çocuk bakıcılığı yapmak değil. Bizlerin de mesleki tutkuları, hayalleri tıpkı erkeklerinki gibi” dedi.

Kazan’ın “Bizler biraz deli fazlaca karmaşık yaratıklarız. Bu yüzden de, bu özelliklerimizi yansıtan fakat her ne hikmetse sadece erkekler için yazılan o rolleri canlandırmak istiyoruz” sözleri üzerine Oscarlı ünlü 12 Kızgın Adam (12 Angry Men) filmine atıfta bulunan Clooney şöyle konuştu; “ Önümüzdeki yıl 12 Angry Women/ 12 Kızgın Kadın filmini çekeceğiz.”

Sandra Bullock’un şu ana dek hayat verdiği hangi karakteri canlandırmak isterdiniz sorusu üzerine Clooney bu kez, “ Hepimizin tahmin edebileceği üzerine Miss Congeniality” (FBI ajanını canlandıran Sandra Bullock’un çirkin ördek yavrusundan bir görev üzerine güzellik kraliçesini dönüşmesini anlatan film) cevabını vererek, salonu kahkahalara boğdu.

Basın toplantısından bir gün önce filmi takip eden eleştirmenlerden tam not alan Bullock, gelecek yılın ödüllerinin en büyük adayı olarak nitelendirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.