‘Gelecek Uzun Sürer’, SEEFEST’te ‘En iyi film ödülü’nü aldı

‘Gelecek Uzun Sürer’, SEEFEST’te ‘En iyi film ödülü’nü aldı

3-7 Mayıs tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenen Güney Doğu Avrupa Film Festivali’nde (SEEFEST) 2 Türk filmi ödül kazandı. Gelecek Uzun Sürer (Future Lasts Forever), ‘En İyi Film’ ödülüne layık görüldü.


7 Mayıs’ta Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles’ta (UCLA) düzenlenen ödül töreni ile sona eren festival süresince Güney Doğru Avrupa’dan onlarca film Amerikalı seyirci ile buluştu. Bu filmler arasında 3 ü uzun, 2 si de kısa metrajlı olmak üzere 5 Türk filmi de gösterim imkanı buldu.


Bir politik hiciv örneği olarak Neyse Halim Çıksın Falım (Coffee Features) adlı belgesel seyircilerin büyük beğenisini kazanırken Türkiye-Bosna Hersek ortak yapımı Ahir (Posthumos) da yarışmalı film dalında Türkiye’yi temsil etti.


Seyfettin Tokmak’tan Kırık Midyeler(Broken Mussels), Hüseyin Karabey’in artistik direktörlüğünü yaptığı Unutma Beni İstanbul (Don’t Forget Me İstanbul) ve Özcan Alper’in son filmi Gelecek Uzun Sürer (Future Lasts Forever) festival kapsamında gösterilen diğer Türk filmleri oldu.


Gelecek Uzun Sürer ‘En İyi Film’ ödülünü alırken, Unutma Beni İstanbul hem jüri özel ödülüne hem de ‘en iyi görüntü yönetimi’ ödülüne layık görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.