‘Geleceğe Dönüş’ Günü

‘Geleceğe Dönüş’ Günü

Bugün başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde Geleceğe Dönüş (Back To The Future) Günü kutlanıyor.

İlki 1985’de ikincisi ise 1989 yılında çekilen, yönetmenliğini Robert Zemeckis’in yaptığı başrollerinde ise Michael J. Fox ile Christopher Llyod’un yer aldığı Geleceğe Dönüş filmi büyük bir beğeni toplamıştı.

Serinin ikinci filminde Dr. Emmett Brown (Christopher Llyod) zaman makinesi ile gelecekte olan bazı kötü hadiseleri önlemek için Marty McFly ile (Michael J. Fox) 1985’ten 2015 yılında 21 Ekim gününe geliyorlardı.

Filmde resmedilen 2015 yılında kaykaylar uçuyor, elbiseler giyen kişinin vücuduna hemen uygun hale geliyor, hatta ıslandığı zaman kendi kendisini kurutuyordu. Sinemaların önünde üç boyutlu, holografik reklamlar bulunuyor, arabalar da tıpkı kaykaylar gibi uçuyordu. Ayrıca ayakkabılar otomatik olarak bağlanırken posta hizmetleri ve hava tahminleri mükemmel bir şekilde işliyordu.

Bu hayallerin pek çoğu gerçekleşmese de o zaman hayal edilen gelecek pek çok sinemaseveri etkiledi. Dr. Brown ile Marty’nin ziyaret ettiği gün nedeniyle bugün pek çok etkinlik yapılacak. Amerika’da bazı sinemalar bugüne özel olarak filmi yeniden gösterime de soktu.

Seri üç film olarak çekilmişti. Geçen günlerde yönetmen Zemeckis yeni bir filmin kendisi ölmeden çekilemeyeceğini söyledi. Ancak yine de tüm dünyada hayranları olan bu film için bir belgesel çekildi ve o da yakında gösterime girecek.

 

back-to-the-future-ii-1

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.