Garcia: Castro rejimi bitmeden Kübalılar özgür olamaz

Garcia: Castro rejimi bitmeden Kübalılar özgür olamaz

İsviçre’nin Locarno kentinde her yıl düzenlenen Locarno Film Festivali’ne katılan ve Leonard Club Ödülü’ne layık görülen Küba kökenli Amerikalı usta oyuncu Andy Garcia, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Söze Küba ile ilgili düşüncelerini paylaşarak başlayan Garcia kızgın bir ifadeyle , “Politik olarak Küba’da halen değişen bir şey yok, Küba’da yalnızca bir hükümet var ve bunun adı tam anlamıyla diktatörlük, Castro’lar halen en güçlü konumda ve bu rejim sona ermeden Kübalılar hiçbir zaman özgürlüklerine kavuşamayacak” dedi.

Henüz beş yaşındayken babasının isteği üzerine Küba’dan Miami’ye taşınan Garcia, Amerikan sinemasında bir Kübalı olarak çoğu Latinler gibi yan rollere mahkum olmaktan nasıl kurtulduğunu şöyle anlattı, “ Bu bir savaştı, Latin kökenliyseniz film endüstrisinde canlandıracağınız roller oldukça kısıtlıdır, kariyerim boyunca bu önyargıları kırmak için büyük mücadele verdim” diyen oyuncunun yönetmen Brian de Palma’nın The Untouchables/ Dokunulmazlar filminde uşak rolü için düşünüldüğü biliniyor.

“Uşak rolünü canlandırmak yerine mücadele ettim ve sonunda yapım ekibini filmin ana karakterlerinden olan İtalyan ajan George Stone’nu canlandırmam için ikna etmeyi başardım” dedi. Kendisini tam bir aile babası olarak nitelendiren 30 yıldır aynı kadınla evli olan ve kendini bildi bileli zevklerinin, arkadaşlarının ve hayallerinin hiç değişmediğini vurgulayan Garcia’nın Hollywood tarafından kabul görmesi tam yedi yılını almıştı.

Garcia’nın özellikle The Godfather III/ Baba III’te canlandırdığı Vincent Mancini karakteriyle, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar’a aday olarak sinema endüstrisinde yıldızı parlamıştı.

En büyük tutkularından birinin yönetmenlik olduğunu belirten Garcia, ilk yönetmenlik deneyimini de, 2005’te Küba’nın en iyi kalemlerinden Guillermo Cabrera Infante ile birlikte yazdıkları, Castro rejimi altında işi ve ailesini bir arada ve ayakta tutabilmek için mücadele eden bar sahibi bir adamın hikâyesini anlattığı The Lost City adlı film ile yapmıştı. Küba müziklerinin kendisine her zaman ilham verdiğini belirten oyuncunun, Küba’yla ilgili pek çok belgesele de imza attığı biliniyor.

HEMINGWAY VE FUENTES DOSTLUĞUNU ANLATACAK

Sıradaki projesinin Amerikalı usta yazar Ernest Hemingway ve kaptan Gregorio Fuentes ile olan arkadaşlığını anlattığı Hemingway & Fuentes filmi olduğunu belirten Garcia, teknenin kaptanı Fuentes’i canlandıracağını da sözlerine ekledi.

Çekimlere başlamadan önce filmin bütçesini biraz kısması gerektiğini belirten aktör, Hemingway’i canlandıracak ismin daha önce Anthony Hopkins olduğunu açıklasa da rol daha sonra Jon Voight’un olmuştu.

Hemingway’in, teknesinin 20 yıla yakın süredir kaptanlığını yapan Fuentes’den ilham alarak yazdığı bilinen kendisine 1954’te Nobel Edebiyat Ödülü kazandıran The Old Man and The Sea/ Yaşlı Adam ve Deniz’in yazım aşamasını konu edinen film, Andy Garcia ve yazarın yeğeni Hilary Hemingway tarafından birlikte kaleme alındı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.