Game of Thrones’da kimler ölecek

Game of Thrones’da kimler ölecek

Ünlü yazar George R.R. Martin’in, dizisi de yapılan roman serisi ‘Game of Thrones’un bir hayranı, yeni kitapta kimin öleceğini yaptığı hesaplamalarla bulduğunu iddia ediyor.

Canterbury Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden Richard Vale, sonuca bilgisayar yardımıyla yaptığı çalışmayla vardığını açıkladı.Vale, kullandığı istatistiklerde Martin’in ilk 6 kitabında kullanılan “Bakış Açısı Karakterleri”nden yola çıkarak, yeni yayımlanacak Kış Rüzgârları ve Bahar Rüzgârları adlı kitaplarda bu karakterlerden hangisinin öleceğini tahmin etmeye odaklandığını söylüyor.

Henüz seriyi okumamış veya altıncı kitabın sonuna gelmemişler için spoiler içeren ‘yeni kayıp’ için tek isim vermeyen Yeni Zelandalı istatistikçi, kitabın her bölümü bir karakterin bakış açısından anlatıldığı için, eğer karakterin kitapta hiç bölümü yoksa veya kalmamışsa ölme ihtimali çok çok yüksek olduğunu belirtiyor.

Vale’in bu istatistikle hazırladığı tablolarına göre Tyrion Lannister, Jon Snow ve Sansa Stark’ın gelecek kitaplarda öleceği ortaya çıkıyor.

Richard Vale, yaptığı hesaplamalara göre yeni kitapta üç karakterin ölebileceğini söylüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.