Fransa’nın Oscarları sahiplerini buldu

Fransa’nın Oscarları sahiplerini buldu

Bu yıl 40’ıncısı düzenlenen ve Fransa’nın Oscar’ı olarak gösterilen Cesar Ödülleri sahiplerini buldu.

Moritanyalı Abdurrahman Sissako’nun yönettiği Timbuktu, En İyi Film Ödülü’nü alırken, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri de aralarında olmak üzere toplam 7 dalda ödüle layık görüldü.

Fransız ve Moritanya ortak yapımı film, Mali’nin kuzeyindeki silahlı gruplar tarafından işgal altında olan Timbuktu bölgesindeki insanlık dramını anlatıyor. Yönetmen Sissako, ödül töreninde yaptığı konuşmada “medeniyetler çatışmasına değil, medeniyetler buluşmasına inandığını” söyledi.

Sissako, konuşmasında ayrıca ödülün, Moritanya’daki durumu da uluslararası gündeme taşıması dileğinde bulundu. Sissako, “Moritanya’da binlerce insan film izleme imkânına sahip değil” diyen Sissako, “Moritanya, bizi bu akşam izleyen bütün Afrika kıtasını temsil ediyor ama burada Afrika’yı çok az insan anıyor, bu yüzden bu kıtayı çok daha fazla övücü işler yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Timbuktu, ayrıca bu yılki Oscar’da da En İyi Yabancı Film Ödülü’ne aday…

César’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü de Adèle Haenel, Les Combattant filmindeki rolüyle alırken, ABD’li oyuncu Kristen Stewart Sils Maria filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü. Stewart, ödülünü Sils Maria’daki rol arkadaşı Juliette Binoche’un elinden aldı.

Oscar’lı aktör Sean Penn ise bu yılki César Onur Ödülü’ne layık görülen isim oldu. Genç sinemacı Xavier Dolan’nın Fransa- Kanada ortak yapımı Mommy filmi ise Boyhood’u geride bırakarak En İyi Yabancı Film ödülünü kazanmayı başardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.