Fransa’da Faye Dunaway rüzgarı

Fransa’da Faye Dunaway rüzgarı

Oscarlı oyuncu Faye Dunaway, Fransa’da Cannes Film Festivali’nden sonra, en saygın organizasyonlardan biri olarak gösterilen; Lumiere Film Festivali’nin onur konuğuydu.

Aralarında Fransız film endüstrisinin önde gelen isimlerinden Pierra Richard, Vincent Perez, Nicole Garcia ve Julie Gaget gibi konukların olduğu beş bin kişinin bulunduğu salonda sahneye, Cannes ve Lumiere Film Festivali yöneticisi Thierry Frémaux eşliğinde davet edilen Faye Dunaway’i izleyenler ayağa kalkarak dakikalarca alkışladı.

“Dostlarım ve hayranlarım, yıllardır bana olan desteğiniz ve inancınız için sizlere tüm kalbimle teşekkür ediyorum” diyen ünlü yıldız sözlerini, “Eğer sizler olmasaydınız, ben de aynı Faye olarak kalamazdım” şeklinde sürdürdü.

Üniversite’de oyunculuk eğitimi alan mezuniyet sonrası, tiyatro yönetmeni Elia Kazan’la birlikte çalışma fırsatı yakalayan Dunaway sinema kariyerinin çıkışı, efsane suç filmi Bonnie& Clyde’da canladırdığı Bonnie karakteriyle oldu. Bonnie rolünü reddeden binlerce oyuncudan sonra, rol arkadaşı Warren Beatty, Dunaway’in bir fotoğrafını gördükten sonra, Bonnie’yi onun oynaması için yönetmene önerdi. Bu filmdeki başarılı performansıyla artık tanınır hâle gelmeyi başaran ünlü yıldız, aynı zamanda En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi. Aynı yıl BAFTA Ödülü’nü evine götürmeyi başaran oyuncu, Oscar heykelciğine 1976’da çektiği Network/ Şebeke filmiyle sahip oldu.

Oscarlı aktirist Joan Crawford’un hayatının anlatıldığı biyografik film Mommie Dearest’teki rolüyle, En Kötü Oyuncu dalında Ahududu Ödülü verilen Dunaway, bir süre kariyerinde düşüş yaşadı. Gatsby’i Aramak: Benim Hayatım adlı biyografik kitabını yayımlayan ünlü yıldız, 1974’te The Great Gatsby/ Muhteşem Gatsby filmindeki Daisy rolü için oyuncu seçmelerine katılmış fakat rol Mia Farrow’un olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.