Folkestone’un altın kumları

Folkestone’un altın kumları

İngiltere’de düzenlenen Folkestone Triennial’i bu yıl ilginç bir çalışmaya imza attı. Triennial’in organizatörleri Alman sanatçı Michael Sailstorfer ile anlaşarak değeri 10 bin paund olan 30 tane altın külçesini sular çekildiği zaman Folkestone plajının kumlarına gömdürdü.

Halkın bu çalışmaya oldukça ilgi göstereceğini düşündüklerini söyleyen organizatörler, suların yeniden yükselmesinin ardından insanların altınları bulmak için arama yapmalarına izin vereceklerini açıkladı. Bu arada altınlar bulan kişilerin olacak.

Triennial’in küratörü Lewis Biggs çalışmayla ilgili olarak, “Bazı insanlar şanslı olup altını bulacak, bazıları ise bugün şanslı olamadıkları için elleri boş dönecekler. Ancak işin ilginç yanı bu altınlar aynı zamanda bir sanat eseri. İsteyen bunları çeşitli müzayedelerde satabilir. İsteyenler ise altın olarak. Sonuçta bunlar hem sanat eseri hem de altın olarak her zaman değer kazanacak” dedi.

Organizatörler bu etkinlikle kimi kısa süreli eserlerle halka açık alanlarda sergilenmek için alınan heykel veya resimlerin  arasında bir fark olmadığını göstermek istediklerini belirtiyor. Yöneticilerden Claire Doherty, “Bazen kısa süreli eserler halkın ilgisini daha fazla çekebilir ve burada olduğu gibi ortak bir anı oluşturabilir” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.